Apple Nieuws Vlaanderen

Home Weetjes 1 op 4 Belgische gezinnen heeft een tablet, met iPad als koploper

Crisis of niet, de Belgen vallen voor tablets. Bijna 1 op 4 Belgische gezinnen beschikt over een tablet. De iPad is met voorsprong de populairste. Dat blijkt uit een IAB-dashboards studie, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Nielsen, die een beeld schetst van het digitale gedrag van de Belgische consument.

Bij 23 procent van de Belgische gezinnen is er een tablet voor gebruik binnenhuis in het gezin. Wat dus wil zeggen dat dit niet werk-gebonden is. De iPad steekt daarbij met hoofd en schouders boven uit. 39% van deze gezinnen heeft een iPad. De rest word aangevuld met tablets op het androidsysteem.

Gemiddeld spenderen ze dan weer zo’n 34 minuten per dag op het mobiel internet van hun tablet of iPad. Daarnaast valt ook op dat de tablets en iPad vaak gedeeld worden in een gezin. Een andere trend is dan bijvoorbeeld bij de smartphone en iPhone waar het gebruik van mobiel internet ook enorm is toegenomen.

De woonkamer (90%) en de keuken (50%) blijken de favoriete plaatsen om mobiel te surfen via een tablet. 4 op 10 tabletbezitters neemt zijn tablet ook mee naar bed. Alhoewel dit niet zo handig is als hoofdkussen.

‘Hoewel we nog steeds een achterstand hebben op onze buurlanden, raken tools waarmee we op het internet kunnen – zoals tablets en smartphones – steeds meer ingeburgerd in België’, verklaart Patrick Marck, general manager van IAB Belgium. ‘Uit eerder onderzoek van IAB bleek al dat 1 op 2 Belgen af en toe tv-kijken en tablet- of smartphone-surfen combineert. Deze trend schept mogelijkheden voor de tv-sector en adverteerders om hierop in te spelen.’ Hierbij kunnen we het voorbeeld van de snelste quiz ter wereld tijdens de Slimste mens natuurlijk maar toejuichen.

Wat is jouw mening?...