Back

UPDATE: 4G vandaag al beschikbaar voor BASE en Mobile Vikings klanten (en Proximus)

We kregen zonet een tweet binnen van Niels Schoofs. Hij liet ons weten dat 4G vandaag al opengesteld is voor compatibele iPhones op het netwerk van BASE (en Mobile Vikings).

Een week geleden raakte bekend dat het 4G-netwerk van BASE eindelijk opengesteld zou worden voor klanten met een iPhone die 4G aankan. Volgens het bericht toen zou dit gebeuren op 2 mei (volgende week vrijdag). Toch is het sneller gegaan dan verwacht, want 4G lijkt vanaf vandaag al beschikbaar te zijn! Goed nieuws voor BASE én Mobile Vikings klanten dus. Bij Mobile Vikings kunnen alle klanten namelijk gebruik maken van 4G zonder daarvoor extra te moeten betalen.

Wat moet ik doen?

Om 4G in te schakelen moet je een kleine ‘carrier update’ uitvoeren op je iPhone. Hiervoor ga je onder Instellingen naar Algemeen. Duw dan op info, hier zou je een venstertje moeten krijgen, duw op ‘Werk Bij’ en je zal zorgeloos gebruik kunnen maken van het 4G netwerk van jouw provider! Mogelijk moet je even langer op het scherm blijven staan tot je de update krijgt voorgeschoteld.

Hieronder vind je twee afbeeldingen die je duidelijk laten zien hoe de procedure voor het bijwerken verloopt:

 

4G-1   4G-2

 

Bedankt Niels (@sndmtpctr) voor de tip!

UPDATE: ook Proximus!

We kregen zonet berichten binnen van gebruikers dat ook het 4G netwerk van Proximus zou opengesteld zijn voor 4G iPhones. Hierover was voordien niets gecommuniceerd, maar blijkbaar heeft ook Proximus een akkoord kunnen bereiken met Apple voor het openstellen van hun 4G netwerk. De procedure om 4G in te schakelen op het Proximus netwerk zou hetzelfde moeten verlopen.

Bedankt Wouter!

Zie je geen update verschijnen?

Nog een extra tip voor het geval je geen carrier update zou zien verschijnen: koppel je iPhone even aan iTunes. Je iPhone zou de Carrier Update dan automatisch moeten uitvoeren.

About the Author /

eliasvdb8@gmail.com

Software Developer - Kempenaar - Apple addict - Gamer - Internet Junkie

Reacties(6)

 • Thibaut Vincent

  26 april 2014

  Ik krijg geen update.. Spijtig!

 • jopr

  26 april 2014

  Ik heb de update gehad, maar ik kan nog steeds niet 4G vinden in Hasselt en Genk??? Wat nu????? Graag reactie? Ik heb mobile vikings. en mijn instellingen staan juist.

  • Jan

   27 april 2014

   Welke iphone heb je?

 • anoniem

  27 april 2014

  De iOS update was ook voor mij niet voldoende om op het MV 4G netwerk te kunnen. Toen heb ik mijn iphone met itunes verbonden en vervolgens kreeg ik de vraag om akkoord te gaan met “het bijwerken van de providerinstellingen”. Daarna lukte het wel om te verbinden met 4G.

 • Rik

  28 april 2014

  4G connectie via proximus lukt ;-). Echter 3G niet meer en ik kan de APN-info niet nakijken / aanpassen… Wat doe ik hieraan?

 • KortingClub

  14 mei 2014

  Eindelijk 4G via MobileVikings, jammer genoeg nog niet zo’n groot snelheidsverschil gemerkt! Spijtig

Wat is jouw mening?...