Back

Apple werkt aan ARM-gebaseerde Mac met geïntegreerde trackpad in het toetsenbord

‘MacBidouille’ is de bron van een nieuw gerucht dat Apple momenteel aan het experimenteren is met nieuwe ARM-aangedreven Mac varianten. Ook zal er bij deze Mac’s een nieuw toetsenbord horen waarin een Magic trackpad is geïntegreerd. Het bedrijf is naar verluidt ook bezig met een nieuwe versie van OS X die compatibel zal zijn met deze ARM-Mac’s.

Volgens de bronnen van MacBidouille is Apple drie nieuwe machines met deze configuratie aan het ontwikkelen, namelijk de iMac, de Mac mini en een 13″ MacBook, vermoedelijk een MacBook Air. Er wordt gezegd dat de iMac en de notebook beiden vier tot acht quad-core ARM 64 processors zullen hebben, terwijl de Mac Mini er slechts vier zou meekrijgen.

De systemen zijn naar verluidt ver genoeg in ontwikkeling dat ze snel bekend gemaakt zullen worden, maar Apple is bezorgd dat de overstap van Intel naar ARM rampzalige gevolgen kan hebben voor de gehele Mac line-up, dus heeft het bedrijf besloten dit nieuws officieel nog even stil te houden. In 2005 overleefde de line-up al een soortgelijke verandering, het bedrijf kondigde namelijk aan dat het de toenmalige PowerPC architectuur in nieuwe Macs links ging laten liggen en de overstap zou maken naar Intel x86-chips.

Sinds de lancering van de eerste generatie iPad heeft Apple eigen ARM-gebaseerde processoren (de A4-A7 lijn) ontworpen, dit voor gebruik in iOS-apparaten. De geruchten dat de Mac een ARM platform zal worden, zou erop kunnen wijzen dat het bedrijf klaar is om haar andere producten dezelfde behandeling te geven.

About the Author /

nick.segers@live.be

ICT'er · webmaster <a href="http://www.dyonisos.be">dyonisos.be</a> · author · girlfriend · explorer · photographer · metalhead · Apple addict  · gamer · e-mail: <a href="mailto:nick@applevlaanderen.be">nick@applevlaanderen.be</a>

Wat is jouw mening?...