Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Welke impact heeft Apple op de jobcreatie in Europa

Dat Apple een enorme impact heeft op onze samenleving hoeven we je niet meer te vertellen. Hun producten hebben niet alleen onze levens veranderd, maar hebben ook volledig nieuwe industrieën gecreëerd. Zo is Apple goed voor ongeveer 630 000 jobs in Europa, direct en indirect.

Apple jobs

In een speciaal toegewijde pagina hebben ze even enkele statistieken toegelicht. Zo komen we te weten dat van de 630 000 jobs die Apple heeft gecreëerd of momenteel ondersteunt, er 500 000 afkomstig zijn van de ‘App Economy’. Dit zijn jobs die rechtstreeks toe te schrijven zijn aan de App Store (lees programmeerders, ontwikkelaars enzovoort). Er wordt verwacht dat deze ‘economie’ dit jaar 16,5 miljard dollar zal bijbrengen aan het Europese BBP en zal groeien aan 12% per jaar. Van de $20 miljard die ontwikkelaars wereldwijd reeds hebben verdiend met App Store inkomsten, is $6,5 miljard naar Europese ontwikkelaars uitgekeerd.

Apple jobs

In Europa zijn er ook al meer dan 100 Apple Stores die elk gemiddeld meer dan 100 personen lokaal hebben aangenomen. Tevens zijn er meer dan 580 Apple Premium Resellers in gans Europa die Apple’s producten verkopen, waarvan er toch al een groot aantal zich in België bevinden. Daarnaast zijn ongeveer 4500 leveranciers van Apple gevestigd in Europa welke onder andere instaan voor productie en assemblage van materialen die gebruikt worden in Apple’s producten.

Meer details lees je op deze pagina.

Wat is jouw mening?...