Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Foto’s tonen moederbord, A8-processor en NFC-chip van iPhone 6

Het is nog maar een dikke week uitkijken naar Apple’s media-event van 9 september. Toch wordt er niet gewacht op officiële informatie van het bedrijf zelf om over de nieuwe iPhones te kunnen praten. De geruchtenmolen draait nog steeds op volle toeren. Er zijn nu foto’s verschenen van hardware die zogezegd in de nieuwe iPhone 6 zal worden geplaatst, op die foto’s zijn onder andere een moederbord en een processor te zien.

Feld & Volk, een maker van aangepaste iPhones, deelde onlangs foto’s met Sonny Dickson. Die eerste bracht eerder al enkele foto’s van de iPhone 6-hardware naar buiten, en Dickson bleek in het verleden al een betrouwbare bron te zijn voor Apple-lekken. Toch is de echtheid van deze nieuwe foto’s moeilijk in te schatten.

A7 versus A8

De foto’s die nu verschenen zijn, tonen het moederbord dat volgens de bron zal geplaatst worden in de 4,7-inch iPhone 6. Ook is er een A8-processor en een NFC-chip te zien. Deze NFC-chip is gelabeled met “NSD425″. Deze zou een NFC-module zijn, geproduceerd door het Nederlandse bedrijf NXP. Eerder doken al geruchten op over een mogelijke NFC-functionaliteit in de iPhone 6, deze zou ervoor zorgen dat het mogelijk wordt om gemakkelijk en draadloos te betalen met je smartphone in winkels. Een andere foto toont dan weer een vergelijking tussen de A7- en A8-processor die respectievelijk in de iPhone 5s en iPhone 6 zouden zitten.

Het Toshiba modelnummer

Het Toshiba modulenummer dat in de foto’s kan gevonden worden, komt ook overeen met huidige NAND chips. De “7” in het midden van het nummer zou betekenen dat het om een 16GB module gaat. Dit zou kunnen impliceren dat de capaciteit van de goedkoopste iPhone 6 zo’n 16GB zal zijn. Eerdere geruchten menen ook te weten dat er een iPhone 6-versie zal verschijnen met een capaciteit van 128GB. Op 9 september zal Apple de nieuwe generatie iPhones aankondigen, mogelijk samen met een iWatch, en dan zullen we eindelijk te weten komen wat de iPhone 6 echt te bieden heeft.

Wat is jouw mening?...