Apple Nieuws Vlaanderen

Home iCloud Nieuwe iOS-bug kan alle iWork-documenten in iCloud Drive verwijderen

In de afgelopen maand dook een groot aantal problemen op voor Apple en kreeg het bedrijf heel wat negatieve commentaar over zich heen. Nu alles onder controle bleek te zijn, duikt een nieuwe fout in iOS 8 op die alle iWork-documenten van een gebruiker kan verwijderen van de iCloud Drive.

Een nieuwe gevaarlijke bug

De “Reset all settings”-functionaliteit in iOS 8 zorgt ervoor dat al je instellingen worden gereset. Het herstellen van de fabrieksinstellingen kan soms gebruikt worden indien zich problemen voordoen in het besturingssysteem van een iDevice. Vooraleer een gebruiker deze functie kan uitvoeren, verschijnt een duidelijk bericht dat zegt dat geen bestanden worden verwijderd bij deze actie. Maar verschillende gebruikers melden dat ze, na het uitvoeren van deze actie, al hun iWork-bestanden in de iCloud Drive kwijt zijn. Eens verwijderd, zijn ze ook niet meer terug te halen. Ook zijn er meldingen van gebruikers die alle bestanden in hun hele iCloud-account kwijt zijn, terwijl anderen geen enkel probleem ondervinden.

iCloud Drive en Settings via de iCloud.com-beta

Momenteel is iCloud Drive nog niet geactiveerd voor het grote publiek, maar beta-testers kunnen de service wel al gebruiken. Aangezien veel Mac-gebruikers deelnemen aan het beta-programma voor OS X Yosemite, is er dus wel een dreiging voor hen. Er wordt geadviseerd om regelmatig lokale back-ups van je iDevice te maken op je computer, zeker als je van plan bent om alle instellingen te resetten.

Een slechte maand voor Apple

Apple kondigde nog niet zo lang geleden nieuwe iPhones, een wearable en een eigen NFC-betaalsysteem aan. Maar voor elk stukje goed nieuws, was er ook een zeer negatief stukje nieuws over Apple. Een aantal weken geleden begon de onheil al met het lekken van naaktselfies die in de iCloud van een honderdtal beroemdheden waren opgeslagen. Ook de livestream van het Apple-event van 9 september (die door het bedrijf zelf enorm werd gepromoot) draaide uit op een fiasco. Dan volgde het “bendgate-schandaal” van de iPhone 6 Plus, ookal bleek achteraf dat dit fenomeen enorm overdreven en opgeblazen was.

De lancering van iOS 8 liep niet van een leien dakje met meerdere bugs die nog te vinden waren in de eerste versie. Ook moest op het laatste moment nog een feature uit de geanticipeerde nieuwe iOS-versie worden geknipt. De HealthKit-funtionaliteit werd uiteindelijk toegevoegd in iOS 8.0.1. Maar die update zorgde opnieuw voor heel wat bugs. iOS 8.0.2 leek de reddende engel te zijn, maar nu duikt deze nieuwe iCloud Drive-bug op. Hopelijk krijgen de programmeurs van Apple alles snel en netjes in orde zodat we binnenkort weer kunnen zeggen dat iOS “gewoon werkt”.

Wat is jouw mening?...