Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Apple zal morgen 27-inch iMac met Retina display lanceren

Morgen, donderdag 16 oktober, houdt Apple haar tweede keynote in 2 maanden tijd. Volgens verwachtingen zal de iPad Air 2 de grote ster van de show zijn, maar daarnaast staan ook enkele andere zaken op het programma. Zo zou Apple een nieuwe iMac kunnen lanceren met een Retina scherm.

Analist Ming-Chi Kuo, van KGI Securities, meent te weten dat Apple komende donderdag een nieuwe iMac zal aankondigen. De 27-inch versie zou een nieuw Retina display met zich meekrijgen en in de winkelrekken verschijnen tegen het eind van 2014. De 21-inch versie met Retina display zou ook in de maak zijn, maar slechts gelanceerd worden in 2015.

Het maken van twee verschillende schermformaten aan zeer hoge kwaliteit vergt veel werk, en dat laat volgens Kuo vermoeden dat slechts één formaat tegelijk wordt ontworpen. Aangezien de 27-inch versie meer professionele gebruikers aantrekt, zou Apple deze consumenten als eerste aan de beurt laten aangezien zij de hogere kostprijs waarschijnlijk gemakkelijk kunnen betalen. In september ging al een gerucht de ronde over een mogelijk 5K-display in de nieuwe 27-inch Retina iMacs. Meer was toen niet geweten, maar code in een beta-versie van OS X Yosemite verwijst naar een mogelijke schermresolutie van maar liefst 6400 x 3600 pixels.

Apple’s keynote van morgen zal hoogstwaarschijnlijk duidelijkheid brengen. Samen met de lancering van een nieuwe iMac, wordt ook verwacht dat OS X Yosemite een publieke release zal krijgen komende donderdag. Dat gecombineerd met de lancering van nieuwe iPads en misschien nog enkele andere producten, lijkt het een zeer interessante keynote te worden.

appleevent

Wat is jouw mening?...