Apple Nieuws Vlaanderen

Home Software Apple brengt OSX 10.10.2 en iOS 8.1.3 uit

OSX 10.10.02OSX Yosemite 10.10.2 is nu beschikbaar als download via de Mac App Store. Met de nieuwe update worden een aantal problemen verholpen die de kop opstaken in de eerste release van Yosemite. Ook iOS werd van een update voorzien naar iOS 8.1.3.

OSX

OSX 10.10.02De OSX update lost een groot aantal problemen op waar gebruikers sinds de eerste versie van Yosemite mee te maken kregen. Een van die problemen was de wifi-verbinding die onaangekondigd wegviel, hoewel dit niet voorkwam op alle modellen was dit wel een vrij vervelende bug die met de update verholpen wordt.

Een ander probleem waar vooral Belgische gebruikers last van hadden is ook verholpen, namelijk het abrupt wisselen van de invoermethoden. In België maken we eigenlijk gebruik van een variatie op de (oude) Franse toetsenbordindeling, waardoor onze cijfers niet zonder een toetsen combinatie ingegeven kunnen worden (of je moest een numpad hebben). Het vervelende hieraan is dat je shift moet indrukken om de getallen in the voeren, hier bestaan natuurlijk een paar trucjes voor om het ons makkelijker te maken: door de invoermethode aan te passen naar QWERTY UK zijn de getallen de standaard invoer en hoef je dus geen toetsen combinatie te maken, het probleem hier is dat de letters op een andere plaats liggen, wijzig je de invoer naar Frans ( Numeriek) hoef je enkel shift lock een keer te activeren, je kan de getallen invoeren zonder de hele tijd een combinatie te gebruiken en de overige tekens blijven ongewijzigd.

Safari 8.0.3 zit ook bij in het updatepakket, deze verhelpt het traag laden van webpagina’s en verbeterd de stabiliteit. Ook nieuw is dat je nu iCloud Drive vanuit Time Machine kan bekijken. De compatibiliteit met bluetooth hoofdtelefoons is ook verbeterd waardoor het geluid en beeld beter synchroon blijven tijdens het bekijken van videos. Veel veiligheidsproblemen, zoals een probleem waarbij kwaadaardige software geïnstalleerd kon worden door het gebruik van de thunderbolt aansluiting, zijn met de update ook verholpen en sommige toegankelijkheidsinstellingen zijn verbeterd.

iOS

iOS 8.1.3Voor iOS betekent de update de introductie van kleinere updatepakketen. Veel gebruikers met de 8GB opslag configuratie hebben al enige tijd problemen als het op updaten aankomt, bij vorige updates was er gemiddeld 1,5 GB vrije opslag nodig waardoor de gebruiker genoodzaakt was bestanden te verwijderen of de update via itunes uit te voeren. Vanaf iOS 8.1.3 zal er maar een fractie van die 1.5 GB nodig zijn voor de updates uit te voeren waardoor het makkelijker wordt voor de gebruikers om deze uit te voeren (grote update zoals van iOS 8.x naar iOS 9.x zullen nog steeds een grotere omvang hebben).

Een probleem met multitask gebaren op de iPad zou met deze update verholpen moeten zijn alsook problemen waarbij het onmogelijk was je wachtwoord in te geven voor FaceTime en iMessage, en een bug waarbij spotlight geen app resultaten gaf.

Apple TV

De Apple TV kreeg ook een update naar 7.0.3 beschikbaar voor de derde generatie van de media player.

Wat is jouw mening?...