Apple Nieuws Vlaanderen

Home Nieuws Reactie op mysterieus Apple-lease busje

Afgelopen week doken de foto’s en videos al op van een mysterieus Apple project: een auto (Dodge Caravan) uitgerust met 12 cameras die rondrijd met een lease op Apple’s naam in Concord (Noord-Californië).

van3

De geruchtenmolen begon direct stevig te draaien en sommigen beweren dat Apple een zelfrijdende auto op de markt gaat brengen hoewel andere gokken op een variatie van Google Streetview die Apple maar al te graag in de Maps apps wil implementeren om zo Maps terug aantrekkelijker te maken.

Beide geruchten zijn zo goed als mogelijk omdat Apple de laatste tijd werknemers van de elektronische autoreus Tesla Motors probeert te verleiden om voor Apple te werken met een grote bonus van zo’n $250,000 en een loon dat 60% meer bedraagt dan bij hun huidige werkgever, een vijftigtal werknemers hebben dit dan ook gedaan. Deze werknemers waren ingenieurs die zich bezig hielden met mechaniek, productie en robotica wat kan wijzen op een mogelijke Apple Car in de toekomst. Opmerkelijk is ook dat Tesla de laatste tijd zelf 150 voormalig Apple werknemers overgehaald heeft om voor hen te werken.

Een Apple werknemer heeft via e-mail aan Business Insider het volgende laten weten:

“Tesla employees were ‘jumping ship’ to work at Apple. Apple’s latest project is too exciting to pass up, I think it will change the landscape and give Tesla a run for its money”

Wat toch wel doet denken aan een voertuig dat barst van de technologie zoals bij de Tesla Model S die volledig elektrisch is, een dashboard heeft dat bestaat uit een groot touchscreen en waarbij de iPhone app heel wat functies van de auto kan besturen zoals het regelen van de temperatuur, de auto ontgrendelen en veel meer. Tesla heeft expertise en momenteel een monopolie in de elektronische supercar industrie.

Dit gerucht vertakt ook in twee richtingen, Apple zou ook gewoon kunnen werken aan een betere Car Play versie voor autobouwers waarbij het mogelijk wordt voor een een betere iPhone integratie in de auto met soortgelijke functionaliteit zoals bij de Tesla Model S app.

van2

Hoogstwaarschijnlijk dient de auto die gespot is enkel voor het ontwikkelen van de Street View variant waar Apple zich op dit moment mee bezig houdt. Het bijzondere hier is wel dat de auto maar over 12 camera’s beschikt en het Google model over 15 en dat hier alle vier hoeken ook een camera hebben die resoluut naar de grond wijzen wat toch wel opvallend is. In de VS heb je ook een licentie nodig voor het testen van zelfrijdende auto’s op de openbare wegen, Apple is niet in bezit van zo’n licentie, dus de auto die gespot is heeft wel degelijk een menselijke bestuurder.

 

Wat is jouw mening?...