Back

iWork ook voor Windows en Android

Goed nieuws voor Windows- en Android-gebruikers : je moet niet meer beschikken over een Mac, iPad of iPhone om gebruik te kunnen maken van het kantoorpakket iWork van Apple. Apple stelt iWork vanaf nu ook beschikbaar voor andere  besturingssystemen.

iCloud-iWorkDoor deze stap kan je Pages, Numbers en Keynote in de cloud gebruiken zonder dat je beschikt over een Apple-apparaat. Elke gebruiker die beschikt over een internetverbinding en een Apple-ID kan de applicaties van iWork gratis gebruiken.

Hoogstwaarschijnlijk is het de bedoeling van Apple om de concurrentie aan te gaan met Google Drive en Office Online. We kunnen ons wel afvragen of deze stap op dit moment reeds voldoende is want de gebruiker die zich aanmeldt voor iWork krijgt amper 1 GB gratis opslagruimte in de cloud. Dit is nog altijd een pak minder dan de 15 GB gratis opslagruimte bij Microsoft en Google.

Nog belangrijk om te vermelden : de ondersteuning voor Windows en Android wordt voorlopig enkel aangeboden voor de bètaversie van iWork for iCloud. Wanneer de ondersteuning effectief aangeboden zal worden in de volwaardige versie van iWork for iCloud is nog niet bekend.

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...