Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Pay Touch ID op 12-inch MacBook Air

Volgens een gerucht op de Taiwanese Apple blog Apple.club.tw zou de 12-inch MacBook Air uitgerust worden met een Touch ID vingerafdrukscanner. Dit zou ook gelden voor de Magic Mouse en de Magic Trackpad.

lasertrackingHet bericht, dat meerdere bronnen citeert, beweert dat de vingerafdrukscanner net boven de trackpad geplaatst zou worden. Gebruikers zouden in de toekomst de scanner kunnen gebruiken om betalingen op internet te doen via Apple Pay.

iOS en Mac lijken steeds meer op elkaar

Waar er in het verleden een duidelijk verschil was tussen de computers van Apple (Mac, MacBook) en de mobiele apparaten (iPhone, iPad) stellen we vast dat deze qua functionaliteiten steeds dichter naar elkaar toe groeien. Deze trend werd reeds duidelijk bij de update van OS naar OS X Yosemite want de kleurrijkere interface lijkt heel sterk op het design van iOS 7 en iOS 8. Mede dankzij functies zoals Continuïteit, waarmee de gebruiker nu ook inkomende telefoontjes kan beantwoorden op zijn/haar Mac of MacBook, worden de mobiele apparaten en de computers steeds meer met elkaar verbonden.

Apple Pay

Apple-Pay-21 Apple Pay kan momenteel enkel gebruikt worden om iOS-apps te betalen. Als Apple de vingerafdrukscanner ook voor online betalingen wil inzetten, betekent dit dat Apple de concurrentie wil aangaan met diensten zoals PayPal en Skrill.

Touch ID : een logische stap

Alhoewel het nog niet helemaal zeker is of er effectief een 12-inch MacBook toegevoegd wordt aan het productgamma van Apple lijkt het een meer dan logische stap dat Apple in de toekomstige MacBooks de vingerafdrukscanner zal integreren. Ook de implementatie van de Touch ID in de Magic Mouse en de Magic Trackpad in de volgende versies ligt volledig  in de lijn van de verwachtingen.

touch_id_fingerBetrouwbaar?

De Taiwanese blog Apple.club.tw kan trouwens beschouwd worden als een relatief betrouwbare bron. In het verleden hebben ze reeds correcte informatie over de iPad Air 2 op hun blog gepubliceerd. Toch zijn er een aantal redenen om de betrouwbaarheid van deze informatie in twijfel te trekken. Eerst en vooral is er wel maar een heel beperkte ruimte boven het trackpad op de MacBook om op die plaats een Touch ID te implementeren. En dit geldt zeker voor de 12-inch MacBook Air rekening houdend met de kleinere afmetingen in vergelijking met de huidige 13-inch modellen. Ook zou de integratie van de Touch ID op de Magic Mouse en de Magic Trackpad heel complex zijn omdat een veilige draadloze authentificatie noodzakelijk is.
Van de MacBook Air zonder Retina-display verwacht men eind februari een update. De lancering van de 12-inch Retina MacBook Air wordt half 2015 verwacht.

Wat is jouw mening?...