Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple Watch Apple overweegt om specifieke Apple Watch winkels te openen

Volgens verschillende franse bronnen is Apple momenteel bezig met de constructie van een Apple Watch verkooppunt in de winkel galerij Lafayette te Parijs. Verschillende Apple Stores worden ook vernieuwd voor de komst van de langverwachte Apple Watch.

De verbouwing op de eerste verdieping van “Galeries Lafayette” staat onder leiding van Angela Ahrendts (Apple Retail Senior Vice President). Volgens verschillende bronnen komt hier het eerste exclusief Apple Watch verkooppunt. In eerdere geruchten werd er ook al vermeld dat Apple er aan dacht specifieke Apple Watch winkels te open als er een grote vraag was naar het uurwerk.

Apple Watch Booth Construction

Volgens FashionMag.com zijn de werken in Galeries Lafayette begin deze maand gestart maar zoals gebruikelijk bij de constructie van Apple Stores is alles netjes afgedekt en is iedereen hard aan het werk om de winkel af te krijgen. De ruimte die door Apple gehuurd wordt was voorheen de locatie van een restaurant en enkele kleine juweliers. De gehuurde ruimte bevindt zich naast de winkels van Miu Miu en Yves Saint Laurent.

Volgens The Wallstreet Journal heeft Apple de opdracht gegeven aan hun fabrikanten in Azië om zo’n zes miljoen Apple Watch units klaar te hebben voor de lancering. De helft van deze productie bestaat uit de Apple Watch Sport (de goedkoopste, met een startprijs van $349). De “gewone” Apple Watch wordt gedekt met één derde van de eerste order en de Apple Watch Edition zal in vergelijking met de andere uitvoeringen een beperkte oplage krijgen in het eerste kwartaal.

Apple Stores

Veel Apple Stores worden momenteel ook uitgerust met nieuwe “features” waar Apple vooral rekening houdt met de komst van hun juweel. De veranderingen omvatten zowel veiligheidsmaatregelen als verkooptechnieken die al jaren toegepast worden door juweliers. Zo zouden er kluizen met ingebouwde Apple Watch MagSafe opladers komen voor de demo toestellen zodat deze na sluiting verwijdert worden uit de etalages en hun nachtelijke oplaadbeurt kunnen krijgen voordat ze de volgende dag weer aan het werk gaan. De stok van de Apple Watch en voornamelijk die van de Apple Watch Edition zullen bewaart worden in specifieke kluizen. Ook wordt er gesuggereerd dat Apple speciale goudweegschalen inkoopt waarmee de Apple Watch Edition onderzocht wordt naar een gebrek aan het edelmetaal bij inlevering of inwisseling, de aanzienlijke hoeveelheid puur goud kan veel geld opleveren op de zwarte markt waardoor Apple zich genoodzaakt voelt om voorzorgen te nemen tegen eventuele fraude. Bij de aankoop van de Apple Watch zal het mogelijk zijn om verschillende modellen en bandjes te passen in de winkel, net zoals bij de juwelier.

Wat is jouw mening?...