Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Komt er een publieke bèta-versie van iOS 8.3?

Volgens Marc Gurman (9to5Mac) plant Apple voor de allereerste keer de lancering van een publieke bèta-versie van het iOS besturingssysteem in een poging om bugs uit te sluiten in de volgende iOS versies.

Na de succesvolle lancering van de publieke bèta-versie van OS X Yosemite vorig jaar is Apple van plan op midden maart iOS 8.3 vrij te geven als een publieke bèta-versie via het AppleSeed programma. Zo wil Apple straks iedereen iOS 8.3 en misschien ook later iOS 9 laten testen. Voorheen waren de bèta-versies enkel beschikbaar voor ontwikkelaars. Apple hoopt zo sneller bugs te ontdekken. Maximaal 100000 gebruikers zouden de kans krijgen om de nieuwe versie van het besturingssysteem te testen.

Schermafbeelding-2014-07-21-om-18.57.05Ondertussen zijn publieke bètaversies van OS X reeds gewoon. Voor het besturingssysteem voor iPhone en iPad zou  het echter een primeur zijn. Wetende dat Apple de stabiliteit van iOS wil optimaliseren is het zeker de moeite waard om uit te kijken naar de bevindingen van het testpubliek.

Wat is jouw mening?...