Back

Binnenkort waterbestendige iPhones en iPads

Apple Insider heeft ontdekt dat Apple een patent heeft ingediend waarin Apple vastlegt op welke manier het onderdelen van mobiele toestellen tegen vocht wil beschermen. In dit patent beschrijft Apple hoe het een speciale coating wil gebruiken op deze onderdelen van de mobiele toestellen.

12024-5527-150305-Water-3-lHet patent kreeg als benaming : Methodes om elektronische componenten af te schermen van vocht.  In het patent schrijft Apple dat in elektronische apparaten via de ingangen voor koptelefoons, via de laadpoorten en via de mogelijke aansluitpunten voor diverse accessoires water kan binnenkrijgen. De hoesjes, die dit probleem kunnen voorkomen, zijn doorgaans heel onhandig en hebben geen enkel nut meer op het moment dat er effectief water in het toestel is gekomen. Apple wil met de PACVD-technologie op zowel de PCB-printplaten als op het EMI-schild een waterafstotende laag aanbrengen. PACVD staat voor Plasma Assisted Chemical Vapour Deposition. De soldeerpunten zou Apple afschermen met speciale dichtingen van siliconen.

Apple zwijgt wel over het feit dat meerdere concurrenten (Sony Xperia, Samsung Galaxy, Motorola, HTC, …) op dit moment reeds hun toestellen waterdicht proberen te maken. Deze concurrenten maken soms gebruik van klepjes maar ook het coaten van onderdelen is een techniek die reeds toegepast wordt bij diverse smartphones of tablets.

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...