Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple iPhone, Healthkit en meer…

Apple heeft sinds de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, 700 miljoen exemplaren verkocht. Om dit gigantische aantal in perspectief te brengen: dit is dubbel zoveel als de rest van de industrie heeft verkocht. iPhone 6 heeft een klanttevredenheid van 99 procent.

Met de komst van de iPhone 6 is ook Apple Pay ontstaan. Apple heeft het aantal bedrijven die deelnemen aan Apple Pay verdrievoudigd sinds de introductie. Naast Apple Pay heeft Apple ook het aantal fabrikanten die deelnemen aan CarPlay uitgebreid. Vanaf nu biedt elke grote autofabrikant CarPlay aan.

Schermafbeelding 2015-03-09 om 18.16.11Vorig jaar presenteerde Apple iOS 8 met de nieuwe app ‘HealthKit’. Vandaag breidt Apple deze applicatie uit met ResearchKit. ResearchKit is een framework om apps in te maken voor medisch onderzoek. Het maakt van je iPhone het perfecte gezondheidstoestel. ResearchKit maakt gebruik van je HealthKit en Apple Watch data. Omdat medische gegevens zeer persoonlijk zijn, houdt Apple rekening met jouw privacy. Jij hebt de volledige controle over welke gegevens je beschikbaar stelt en welke niet.

Tenslotte heeft Apple geen toegang tot jouw medische data. ResearchKit is een open source programma en beschikbaar vanaf vandaag.

Wat is jouw mening?...