Apple Nieuws Vlaanderen

Home Gerucht Apple wordt televisie aanbieder

Het was al langer de bedoeling van Apple om stappen te zetten in de TV wereld, na veel ups en downs zoals de stukgelopen gesprekken met Comcast (een van de grote TV aanbieders in de states, en eigenaar van de NBC kanalen)  zou het eindelijk zover zijn. 

Volgens The Wallstreet Journal zou de service in juni op WWDC voorgesteld worden waarna de lancering al in september zal volgen. De originele geruchten dat Apple een televisie stream service wil uitbouwen dateren al van 2009, Comcast zou in de originele plannen Apple’s partner zijn voor de service maar Apple heeft alle banden met het bedrijf gebroken nadat Comcast Apple aan het lijntje hield en tegelijkertijd hulp wou bij het ontwikkelen van hun eigen set-top box de X1.

Momenteel zal het aanbod beperkt zijn tot 25 kanalen die zouden bestaan uit zenders van CBS, 21st Century Fox, Walt Disney en enkele kleinere zenders. Verder beweert de bron dat de prijs gericht wordt tussen $30 en $40 alsook dat de service beschikbaar zal zijn voor zowel iOS en Apple TV (enkel in de VS).

Afgelopen week tijdens het Apple event werd de prijs van de Apple TV ook aanzienlijk naar beneden gehaald, in België ging de prijs van €99 naar €79 wat toch meer mensen een duwtje in de rug geeft om een Apple TV aan te schaffen. Tijdens het event werd ook de nieuwe streaming service van HBO voorgesteld: HBOnow. De service zal de eerste drie maanden enkel te gebruiken zijn op de Apple TV, wat een enorme mediadeal is voor Apple.

Apple lijkt vastberaden om zich niet langer te beperken tot de computer en smartphone industrie. Eerder dit jaar doken de geruchten al op dat Apple zich bezig houdt met het ontwikkelen van een eigen auto die ze tegen 2020 al willen lanceren.

Wat is jouw mening?...