Back

Geen iPad Air 3 in 2015?

Terwijl een grotere iPad Pro en een dunnere, krachtiger iPad mini waarschijnlijk voorzien zijn in de plannen voor dit najaar, lijkt het erop dat Apple’s paradepaardje de 9,7-inch tablet dit jaar weggelaten wordt uit de updatecyclus. In een nieuw rapport zegt de Taiwanese technologiewebsite Digitimes dat Apple geen derde generatie iPad Air voorbereidt voor dit najaar. Dit volgt op een rapport van eerder dit jaar waarin beweerd werd dat er geen nieuwe update van deze tablet zou uitkomen voor 2016.

Sinds de allereerste versie van de iPad begin 2010 kwam er jaarlijks (in 2012 zelfs 2 keer) een update van de 9,7 inch versie van de iPad. Voor het eerst zou Apple dus breken met deze gewoonte.

Redenen waarom er dit jaar geen iPad Air 3 zou uitkomen

Waarom zou Apple ervoor kiezen om geen nieuwe versie te ontwikkelen in 2015? Dit zijn een aantal mogelijke redenen :

12_9_ipad_macbook_air-800x450– Na de lancering van de iPad Air in 2013 en de update in 2014 heeft het Apple iPad-team mogelijk besloten om de focus te verplaatsen naar de iPad mini die slechts een heel kleine update kreeg in 2014.
– De lancering van de iPad Pro vraagt teveel tijd, energie en middelen om daarnaast ook tijd vrij te maken voor een update van de iPad Air 2.
– Wat zou een update naar een iPad Air 3 inhouden? Speculatie wijst op een Force Touch-display en mogelijke ondersteuning voor een stylus-pen. De iPad Pro zou beschikken over deze beide nieuwe functies. Apple zal er vermoedelijk de voorkeur aan geven om de 12,9 inch iPad Pro uit te brengen met deze functies vooraleer deze verbeteringen te introduceren in de bestaande iPad Air toestellen.
– Vanuit een marketingperspectief wil Apple misschien de iPad Pro en de nieuwe iPad mini de meeste aandacht geven in de markt. Aangezien de iPad Air 2 reeds beschikt over een dunner design dan de huidige iPad mini en een A8X processor die de iOS 9 nieuwe split-view functies volledig ondersteunt, zou Apple een update van de iPad Air 2 geen prioriteit vinden vanuit technologisch oogpunt.

Nieuws over komende Apple-events

New-Apple-TV-Concept

Tegen de gewoonte in lijkt het erop dat Apple de introductie van een nieuwe iPad voorziet op het event van 9 september 2015 samen met de nieuwe iPhones en de Apple TV. Gedurende de laatste jaren lag de focus tijdens het event van september op de iPhone en werd er op het event van oktober gefocust op de iPad. Indien Apple de nieuwe iPad mini (en geen nieuwe iPad Air) zou introduceren tijdens het event van september waarbij dit het enige toestel zou zijn naast de nieuwe iPhones en de nieuwe Apple TV dan zou dit niet te veel tijd in beslag nemen. Apple zou dan de belangrijkere iPad Pro kunnen introduceren tijdens het event van oktober. Oktober is traditioneel voor Apple de iPad-maand.

About the Author /

luc.aud@pandora.be

Ik ben bezeten door alles wat met ICT en multimedia te maken heeft. Apple-producten liggen bij mij in de bovenste schuif vanwege hun degelijkheid en betrouwbaarheid.

Wat is jouw mening?...