Apple Nieuws Vlaanderen

Home iOS Apple gaat het verwijderen van standaard iOS apps mogelijk toestaan

Tim Cook heeft in een recent interview met Buzzfeed onthuld dat Apple naar een oplossing zoekt om vooraf geïnstalleerde iOS apps te verwijderen. Deze “bloatware” apps zijn een hekel punt voor menig iPhone en iPad gebruikers.

iOS heeft een groot aantal standaard apps. Sommige zoals Maps, Weer, Safari en de App Store worden op grote schaal gebruikt maar andere zoals Tips, Aandelen, Kiosk, Gezondheid, Podcasts en Wallet worden zelden gebruikt en zijn vaak niet zo relevant. Toch nemen deze apps zowel veel opslag als plaats op het startscherm in gebruik. Meestal word dit opgelost door alle apps die niet gebruikt worden in één mapje te droppen . Het verwijderen van deze apps is tot op heden echter niet mogelijk.

Apple crap

Daar zou dus binnenkort verandering in komen als we Tim Cook, CEO van Apple,  mogen geloven. Hoewel dit niet simpel zal zijn omdat sommige vooraf geïnstalleerde apps gekoppeld zijn aan essentiële onderdelen van het besturingssysteem. Dit kan dan ervoor zorgen dat het apparaat minder stabiel wordt. Apps die geen essentiële functie hebben zullen wel kunnen worden verwijdert.

Dit zou een hele opluchting betekenen voor vele iPhone gebruikers die al langer kritiek hadden op de vooraf geïnstalleerde bloatware die werd meegeleverd met hun iPhone. Wanneer we uiteindelijk in staat gaan zijn dit toe te passen is nog de vraag, zeker nog niet met de release van iOS 9 en ook in de beta versie 9.1 is er nog niets van te merken.

Wat is jouw mening?...