Back

Apple stelt de eerste Apple Store van België voor

Het grote publiek moet nog even wachten tot aanstaande zaterdag, maar vandaag kreeg de pers en ook Apple Nieuws Vlaanderen een exclusieve preview van de eerste Belgische Apple Store. 

Stipt om 10 uur deze morgen gingen de deuren open voor de persvoorstelling van de Apple Store Brussel. Apple Nieuws Vlaanderen mocht twee redactieleden sturen naar de persbijeenkomst, Nicolas en Ruben wouden maar wat graag tijd vrijmaken.

Apple spaarde kosten noch moeite voor zijn eerste Apple Store in België. Zoals we al eerder in

Angela Ahrendts geeft uitleg over de Brusselse Apple Store

Wendy Beckman geeft uitleg over de Brusselse Apple Store

primeur konden meegeven is de Belgische Apple Store de eerste in Europa die volledig is ontworpen door Jonathan Ive en Angela Ahrendts

De Brusselse Apple Store is werkelijk prachtig. De glazen panelen zijn tot 8 meter hoog en vergde heel wat techniek en kunnen om ze te ontwerpen en plaatsen. Apple wou op die manier de Store verbinden met zijn omgeving. Dat staat centraal in de beleving van de Apple Store, alles moet één zijn met zijn omgeving.

Genius Bar

De Genius bar is ook uniek en volledig opnieuw ontworpen. In het midden van de Apple Store vind je 8 bomen waar je kunt gaan zitten en waar er twee grote tafels staan. Die zone in de Store doet dienst als Genius Bar voor mensen die dus technische ondersteuning nodig hebben. Zo wil Apple een gevoel van gezelligheid en openheid creëren. Je wacht dus op de bankjes tussen de bomen tot een Genius je kan verder helpen. Geloof ons, het is werkelijk prachtig.

De muren

Leuk weetje is dat de muren in de Apple Store zijn gemaakt uit hetzelfde materiaal, kleisteen, dat zal gebruikt worden in de nieuwe Apple campus zo wist Angela Ahrendts te vertellen. Het grote scherm in de Apple Store zal niet alleen gebruikt worden om producten te promoten maar ook bij events die in de store zullen plaatsvinden. Zo komen deze week Pieterjan Bouten van Showpad en de striptekenaars Max De Radiguès, Wauter Mannaert en Judith Vanistendael langs. De striptekenaars die we kennen van hun tekeningen rondom de Apple Store.

Apple Watch

Ter gelegenheid van de opening van de eerste Apple Store in België brengt Apple de Apple Watch naar België. Tijdens de persvoorstelling konden we de Apple Watch uitgebreid testen en proberen. Op de vraag of hij nu ook echt te koop ging zijn kregen we op een wijze die Apple meester is geen antwoord. We werden doorverwezen naar de website van Apple. Echter, de Apple Watch kan je er dus wel proberen zaterdag… (of misschien… nee dat kregen we niet te horen)

Geen Apple T-Shirt

We kregen regelmatig de vraag of er een t-Shirt zou uitgedeeld worden. Wijzelf kregen er vandaag geen, en we hebben de vraag gesteld aan Apple. Die kon ons meedelen dat zowel de pers al de eerste bezoekers een drukwerk zouden krijgen van de striptekeningen die aan de Apple Store te zien waren. 2015-09-17 11.00.07 2015-09-17 12.24.12

About the Author /

webmaster@applevlaanderen.be

Apple Nieuws Vlaanderen eigenaar, SEO hobbyist, Apple liefhebber.

Reactie (1)

  • Patrick Thomas

    15 april 2016

    Het ziet er indrukwekkend uit ,hopelijk houden ze hun eer hoog aangaande klanten en service en niet zoals hun officieel reseller Switch te Hasselt doet

Wat is jouw mening?...