Apple Nieuws Vlaanderen

Home iCloud Prijzen van iCloud opslag nu verlaagd

Apple maakte vorige week tijdens de keynote bekend dat de prijzen voor iCloud opslag verlaagd gingen worden. Dus geen hoge kosten meer wanneer je extra ruimte wilt.

Op dit moment heeft het instapmodel van de iPhone 6 slechts 16GB opslaggeheugen. Dat zal zo ook blijven met de volgende modellen die binnenkort verschijnen, de 6s en de 6 plus. Om meer foto’s, video’s, en data op te slaan kun je iCloud gebruiken. Toch maken niet veel iPhone gebruikers hier gebruik van omdat de prijzen van iCloud erg hoog lagen, zeker tegenover de concurrenten zoals Dropbox en Google Drive.

iCloud prijzen verlaagd

Tijdens de keynote van vorige week woensdag 9 September werd aangekondigd dat de prijzen voor iCloud opslag verlaagd gingen worden. Daarmee hoopt het bedrijf zijn online opslagdienst aantrekkelijker te maken voor gebruikers. Samen met de release van iOS 9 zijn de nieuwe prijzen beschikbaar gesteld:icloud logo

  • 5GB – Gratis
  • 50GB – 0,99 euro per maand
  • 200GB – 2,99 euro per maand
  • 1TB – 9,99 euro per maand

Zoals je ziet zijn de prijzen flink verlaagd. Bestaande gebruikers die 20GB en 500GB opslag hebben worden automatisch geüpgraded. Het abonnement van 500GB verdwijnt  en word vervangen door 1TB. Met de nieuwe prijzen kost 1TB net zoveel als bij Google Drive en Dropbox.

Apple zet alvast een stap in de goede richting, en gaat de concurrentie aan met deze 2 spelers. Meer opslagruimte voor minder geld, een goede reden om voor de eigen opslag dienst van Apple te kiezen.

Wat is jouw mening?...