Back

Eerste reviews iPhone 6s positief

In België weten we nog geen exacte datum wanneer we aan de slag kunnen met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, in een aantal landen is hij vanaf aanstaande vrijdag beschikbaar. Ondertussen is het embargo op de reviews verlopen en zijn er al verschillende reviews in de media verschenen. 

Dit betekent dat we alvast een idee krijgen hoe de iPhone 6s en 6s Plus in werkelijkheid zal zijn. Een mooi moment om de recensies van de buitenlandse media eens op een rijtje te zette, en te kijken of de nieuwe iPhone 6s de hoge verwachtingen ook kan waarmaken.

Reviews

  • The Verge is zeer onder de indruk en enorm positief, het zegt zelfs dat het de beste iPhone ooit gemaakt is. 3D Touch is de toekomst en het is zeer indrukwekkend en tegelijkertijd bizar om er mee te werken maar eens je er weg mee bent wil je dat alle apps er gebruik van maken, dat laatste is echter nog niet het geval. Een minpuntje zijn de opslagcapaciteit en de hoge prijs vindt The Verge. Maar over de camera zijn ze dan weer lovend en vinden ze het een hele stap voorwaarts.

 “the new cameras on the iPhone 6s — a new 5-megapixel front-facing camera, and a 12-megapixel unit on the rear — are a big deal.”

  • Mashable zegt dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus geweldige prestaties leveren en dat het nieuwe aluminium uit de 7000-serie ervoor zorgt dat de behuizing minder snel buigt. 3D Touch wordt gezien als een echte game-changer, zelfs een reden voor Android-gebruikers om over te stappen naar de iPhone. Volgens Mashable zijn de belangrijkste redenen om een iPhone 6s of 6s Plus te kopen de ondersteuning voor 4K video’s, het 3D Touch scherm en de verbeterde camera. Mashable vindt net als The Verge het instapmodel met 16GB opslag een minpunt.

“Is it a must-have upgrade? No, unless you must have gorgeous 4K video and can’t live without the innovative 3D Touch. By sheer volume, iOS 9 probably adds more feature enhancements than the iPhone 6s Plus, and you can get it for free.

This doesn’t diminish Apple’s accomplishment. Take me, for instance: Now that I’ve had a taste of 4K and Peek and Pop, I don’t know if I can go back.”

  • Wall Street Journal is misschien wel het meest kritisch van allemaal en kijkt of de problemen die er in het verleden waren zijn opgelost. De iPhone 6s lost veel problemen op, maar het grootste probleem bestaat nog steeds: de accuduur. Verwacht dus niet dat je dagen met je toestel kan rondlopen zonder het aan de lader te hangen, zegt WSJ-reporter Joanna Stern en ook van het 16GB instapmodel is zei niet te spreken. Het positieve dat ze meegeeft is dat de iPhone 6s qua prestaties merkbaar sneller is en hetzelfde kan worden gezegd over de Touch ID vingerafdrukscanner. Over 3D Touch is haar mening dat de technologie goed is, maar dat we moeten wachten op ontwikkelaars om er optimaal gebruik van te maken. De krant ziet eigenlijk geen reden om je iPhone 6 op Kapaza of 2dehands te zetten.

“The story of the iPhone 6s is the same as the 5s, or the 4s before it. It is a slightly better iPhone—that must be what the S stands for. And like its “S” predecessors, it doesn’t address all complaints. That’s what the iPhone 7 is for—right, Apple?”

  • TechCrunch bevestigd wat de meeste andere reviewers zeiden, en is lovend over wat de iPhone 6s allemaal kan. Matthew Panzarino de reviewer van dienst is aangenaam verrast over de snelheid en de soepelheid hoe alles werkt door de nieuwe Apple A9 processor die is ingebouwd. Ook de camera word geprezen door de uitstekende beeldkwaliteit en het verwerken van foto’s, zelfs indrukwekkend zegt hij. Als laatste geeft hij nog mee dat de update die Touch ID kreeg, de vingerafdrukscanner razendsnel maakt.

“But for now, both the iPhone 6s and iPhone 6s Plus are worth your attention and, if it’s in your budget, a purchase. The camera alone is worth the price of admission — it’s truly great — and the glimpse into the future of three dimensional computing is just a bonus.”

  • YouTuber @MKBHD  Margues Brownlee één van de meest bekende tech reviewers van de wereld heeft ook een iPhone 6s in zijn handen gekregen, en plaatste daarvan uiteraard een video van op Youtube. Daarin geeft hij enkele voorbeelden van de foto en camera beelden die hij maakt met de iPhone 6s, ook de werking van de 3D Touch komt aan bod.

Conclusie

  • Voordelen: Camera en video, 3D Touch, sterker, A9 processor en sneller.
  • Nadelen: Accuduur, instapmodel 16GB.

De iPhone 6s en 6plus zijn over het algemeen positief beoordeeld. Dat het nodig is om van je iPhone 6 of ander model de upgrade te maken, zal voor iedereen verschillend zijn en de meningen zullen  hierover verdeeld zijn.

De iPhone 6s en 6s Plus zijn vanaf vrijdag 25 september 2015 te koop in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wij gaan nog even geduld moeten hebben, zodra hij voor ons beschikbaar is volgt uiteraard ook een review.

 

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...