Back

Nieuwe 21,5-inch iMac met Retina 4K-scherm nu te koop in Apple Store

Er waren al eerdere geruchten, maar Apple heeft vandaag de nieuwe iMac aangekondigd. Ook de nieuwe Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad 2  zijn verschenen. Allemaal te koop in de Online Apple Store.

21,5-inch iMac met 4K-scherm

De nieuwe iMac heeft een update gekregen en is voorzien met een 4K-scherm. Aan de buitenkant is hij niets veranderd, vergeleken met zijn voorganger. Wel krijgt hij een snellere grafische kaart, de Iris Pro 6200 van Intel. Ook de schermresolutie is verhoogd: van 1920 x 1080 pixels naar 4096 x 2304 pixels. Zo is de pixeldichtheid precies hetzelfde als de 5K iMac. Voor de processor kun je kiezen uit een vijfde generatie Intel Core i5-processor van 3,1 GHz of een Intel Core i7-processor van 3,3-GHz.

De nieuwe iMac 4K is standaard uitgerust met de versie OS X El Capitan. Het prijskaartje mag er wel wezen: de startprijs in België en Nederland is 1729 euro. De 21,5-inch iMac zonder 4K is ook nog steeds te koop, die kost 1279 euro.

 

27-inch iMac allemaal met Retina

De 27-inch iMac heeft ook een opfrisbeurt gekregen,  een update met krachtigere processor en grafische chip meegekregen. De grote iMac is nu alleen nog maar leverbaar met 5K Retina-scherm van 5120 x 2880 pixels. De modellen met resolutie van 2560 x 1440 pixels zijn niet meer leverbaar. De prijzen van deze toestellen starten vanaf 2.129 euro, daar krijg je een 3,2-GHz quad-core Intel Core i5-processor, 8GB geheugen, en de nieuwste AMD high-performance gpu voor in de plaats.

mac-accessories

Magic Keyboard

Het Apple Magic Keyboard heeft een volledig nieuw design met een geïntegreerde oplaadbare batterij en geoptimaliseerde toetsen. Het toetsenbord heeft een lager profiel, daardoor kun je nauwkeuriger en comfortabeler typen. De batterij gaat ongelooflijk lang mee: zonder tussentijds opladen levert die voldoende stroom voor minimaal een maand. 

Apple Magic Keyboard is verkrijgbaar voor 119 euro.

Magic Trackpad 2

Magic Trackpad 2 is opnieuw ontworpen door Apple en voorzien van een oplaadbare batterij. Met Magic Trackpad 2 is Force Touch nu ook op je desktopcomputer te gebruiken.  Het heeft over de gehele breedte een glazen oppervlak dat bijna 30 procent groter is dan bij het vorige trackpad. Ook hier is een lager profiel voorzien, waardoor scrollen en swipen sneller en makkelijker dan ooit geworden is.

Magic Trackpad 2 met Force Touch is verkrijgbaar voor 149 euro.

Magic Mouse 2

De nieuwe Apple Magic Mouse 2 is oplaadbaar, zodat je geen gewone batterijen meer hoeft te gebruiken. Dankzij de ingebouwde batterij is Magic Mouse 2 niet alleen lichter maar heeft hij ook minder bewegende onderdelen.  Dankzij het Multi-Touch-oppervlak kun je vlot van de ene naar de andere webpagina swipen en door documenten scrollen.

Magic Mouse 2 is verkrijgbaar voor 89 euro.

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...