Back

iPhone 7 krijgt mogelijk een chip van Intel

De iPhone 7 zal een chip krijgen gemaakt door Intel, dat melden Amerikaanse bronnen. Intel zou een team van meer dan 1000 man hebben samengesteld om te werken aan LTE-modemchips voor de volgende iPhone.

Het doel is dat de 7360 LTE modem chip van Intel in de nieuwe iPhone terechtkomt, de toekomstige iPhone 7 die in 2016 wordt uitgebracht. Venturebeat zegt dat Intel een klein leger van medewerkers op het LTE-modem project heeft gezet vanwege het belang voor het bedrijf.

Apple intel

Voorlopig heeft Intel nog maar een klein aandeel op de chipmarkt voor mobiele apparaten, door een contract met Apple zou Intel zijn marktaandeel aanzienlijk zien stijgen. Volgens het bericht is er nog geen officiële overeenkomst tussen de twee partijen: Apple is een veeleisende klant en wil eerst zien dat Intel zijn beloftes kan waarmaken.

Qualcomm en Intel

Momenteel maakt Apple nog gebruik van chips van Qualcomm om iPhones en andere Apple-apparaten van lte-connectiviteit te voorzien, de LTE-modem zorgt voor internetverbinding bij 4G. Het is ook nog niet duidelijk of Apple weggaat bij Qualcomm. Mogelijk zal Apple de hardware afnemen bij zowel Qualcomm als Intel, om de productie te verspreiden.

Intel CEO Brian Krzanich zegt dat de 7360 LTE-modem klaar zal zijn voor verzending naar de fabrikant tegen het einde van dit jaar, en zal verschijnen in productie voor consumenten in 2016. 

System on a chip (SoC) is de toekomst

In de toekomst zou Apple nog een stapje verder willen gaan, het zou namelijk een ‘system on a chip’ (SoC) willen ontwikkelen. Een ‘system on a chip’ is een chip waarin alle componenten geïntegreerd zijn zoals de processor, de grafische chip en het geheugen.

Eigenlijk is de SoC dus het hart van de telefoon. Het zorgt dat de apps draaien, dat het scherm aangestuurd wordt, dat je kunt bellen, internetten, video’s kunt kijken, games kunt spelen en ga zo maar door.

Door alle hardware te combineren op één chip is de SoC enorm klein, wat natuurlijk perfect is voor smartphones en ruimtebesparing oplevert. Het zorgt ook voor hogere snelheden, minder stroomverbruik, en dus een langere accuduur.

Volgens Venturebeat zal Apple de chip ontwikkelen, en Intel de productie op zich nemen, met behulp van het 14-nanometer proces. Deze productie is nu nog in handen van Samsung en TSMC. Apple is geïnteresseerd in het 14-nanometer proces van Intel vanwege de superieure technologie die ze beheersen. Apple zou ook aangetrokken zijn door het feit dat Intel al bezig is met het ontwikkelen van een 10-nanometer proces, naast het 14-nanometer proces. Het 10-nanometer proces, zorgt voor nog kleinere en snellere processors. 

Maar dit zal iets zijn voor over een paar jaar, wanneer er sprake is van de iPhone 8!

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.