Back

Nieuwe iPhone komt begin 2016

Apple is van plan om volgend jaar terug een kleinere iPhone op de markt te brengen, dat zegt analist Ming-Chi Kuo. Die nieuwe iPhone zal mogelijk al in de éérste helft van volgend jaar in de winkel liggen.

De doorgaans zeer goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft gemeld dat Apple begin 2016 zal starten met de productie van een nieuwe 4 inch iPhone. Volgens hem is er voldoende vraag naar, en zou Apple 20 tot 30 miljoen exemplaren gaan verkopen. Voor ‘iPhone lovers’ die liever een wat kleinere smartphone hebben, en toch up-to-date willen blijven, betekent dit alvast goed nieuws.

iPhone 7 Mini of iPhone 6C

Naar de naam blijft het nog wat gissen en speculeren, maar het nieuwe toestel zal volgens Ming-Chi Kuo een verbeterde versie van de iPhone 5s zijn. De plastic behuizing zoals in de iPhone 5c zou plaats maken voor een metalen uiterlijk, ook de prestaties zullen aanzienlijk verbetert worden.

De nieuwe kleinere iPhone zal niet beschikken over het nieuwe 3D-touch systeem, waardoor het model mogelijk net onder de iPhone 6s en 6s Plus wordt geplaatst. Wel verwacht Kuo dat Apple een A9-processor zal gebruiken, die enkel zal gemaakt worden door TSMC.

iPhone 6C concept

© Matin Hajek- @deplaatjesmaker

Ming-Chi Kuo verwacht de release-datum ergens in de eerste helft van 2016. Het toestel gaat over enkele maanden mogelijk al in productie en wordt dan waarschijnlijk dit voorjaar onthuld. De nieuwe kleine iPhone zal volgens Kuo niet veel goedkoper zijn dan de iPhone 6s. Of er ook daadwerkelijk een kleinere iPhone komt, tijd zal ons raad brengen…

 

 

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Wat is jouw mening?...