Apple Nieuws Vlaanderen

Home Apple TV Eerste Apple TV 4 update is nu beschikbaar

Apple heeft een eerste update van de tvOS software voor de vierde generatie Apple TV beschikbaar gesteld. Het gaat om tvOS 9.0.1, en is beschikbaar voor gebruikers welke beschikken over de nieuwste Apple TV. 

Iets meer dan een week na de release van de nieuwe Apple TV, heeft Apple al een software-update voor de nieuwe Apple TV 4 vrijgegeven. tvOS 9.0.1 is nu beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV. De meeste Apple TV gebruikers hebben de automatische updates ingeschakeld, maar je kan de update ook handmatig bijwerken.

Dit doe je via Instellingen > Systeem > Software-updates > Werk software bij. Vervolgens selecteer je ‘Download en installeer’.

Apple TV 4

tvOS 9.0.1

Apple heeft geen releasenotes voor tvOS 9.0.1 vrijgegeven, het lijkt erop dat Apple met de nieuwe update zich vooral heeft gericht op het oplossen van bestaande bugs. Je moet dus geen belangrijke veranderingen of nieuwe functies verwachten, die zijn voorzien voor tvOS 9.1.

Ontwikkelaars zijn trouwens al de eerste beta versie van tvOS 9.1 aan het testen, daarin krijgt Siri ondersteuning voor Apple Music. Ook verbeteringen in het scrollen en de netwerkverbinding zullen aangebracht gaan worden.

We hopen dat Apple in één van zijn volgende updates, zo snel mogelijk ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden en de remote-app voorziet. Ook Siri ondersteuning in het Nederlands is een functie die we zeker niet willen missen, al is het nog onduidelijk of dit goed gaat werken met al die Engelse namen op de Apple tv.

 

1 reactie Op dit bericht
  1. Wat mij opviel na de update dat ik mijn 5 GHz netwerk kan gebruiken. Voor deze update kon ik alleen toegang krijgen tot het 2,4 GHz net netwerk op mijn router.

Wat is jouw mening?...