Back

Apple Watch 2 verschijnt in 2016

In 2016 mogen we de opvolger van de Apple Watch verwachten. Quanta Computer, het bedrijf dat de eerste Watch heeft geproduceerd heeft bekendgemaakt dat er hard gewerkt wordt aan het nieuwe horloge. 

Barry Lam, CEO van Quanta, verklapte tijdens een bijeenkomst met investeerders dat ze al druk bezig zijn met de voorbereidingen van de Apple Watch 2. Naar verluidt kan de nieuwe Apple Watch in het tweede kwartaal van 2016 in kleine hoeveelheden geleverd worden, met volume beschikbaar vanaf het derde kwartaal 2016.

Apple Watch 2 wat is er nieuw?

Ook is door Lam bekendgemaakt dat de Apple Watch 2 verbeterde hardware krijgt en ook gloednieuwe software. Verder zijn er al geruchten rondgegaan over enkele specificaties van de smartwatch, zoals een dunner OLED scherm, een beter batterijduur, wifi-functionaliteit en een FaceTime-camera voor videobellen.

Facetime

Apple Watch 2

De nieuwe Watch wordt dus mogelijk voorzien van een FaceTime-camera. FaceTime is met de watchOS 2-update al te gebruiken voor audiogesprekken, maar Apple zou in video een heel nuttige toevoeging zien. Leuk wel, maar dat het ook handig is op het kleine scherm, lijkt mij nog maar de vraag.

Minder afhankelijk van je iPhone

De huidige Apple Watch is voor de meeste functionaliteit afhankelijk van een verbinding met een iPhone, daardoor is de Apple Watch al veel bekritiseerd. Apple wil dit probleem oplossen in de Apple Watch 2, door deze te voorzien met een draadloze chip voor Wi-Fi ondersteuning. Hiermee is het horloge in staat om zelf verbinding te maken met het internet en data binnen te halen voor haar apps.

Batterijduur

De Apple Watch 2 wordt net als het huidige model voorzien van een OLED-scherm, en zal gemaakt worden door LG. Mogelijk worden de schermpanelen wel dunner, zodat er meer ruimte beschikbaar is voor een accu met grotere capaciteit.

Geduld

Apple heeft zelf nog geen bevestiging gegeven over de specificaties of over een release-datum. Dat Apple ook het ontwerp gaat veranderen of alleen kiest voor verbeterde hardware, valt allemaal nog af te wachten.

Voorlopig is het dus wachten op de officiële aankondiging van Apple, we hopen dat dit snel gebeurt!

 

 

 

 

 

 

 

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Reactie (1)

  • Toon

    17 november 2015

    De huidige versie heeft toch ook al WiFi? Hij is alleen afhankelijk van je iPhone voor inloggegevens hiervoor. Daarmee kan hij nu al verbinding maken met je iPhone als de Bluetooth-verbinding wegvalt maar Watch en iPhone op hetzelfde netwerk zitten.

    Dat de 2e generatie rechtstreeks connectie met het internet zou kunnen maken zou een vernieuwing zijn, maar dat is technisch gezien ook mogelijk met een software-update voor de huidige, want die heeft ook al een WiFi-chip..

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.