Back

Apple experimenteert met vijf verschillende iPhone 7 modellen

Volgens een nieuw gerucht is Apple op dit moment vijf verschillende iPhone 7 modellen aan het testen, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Ook benieuwd hoe die er volgend jaar gaat uitzien?

De iPhone 6s is nog maar twee maanden op de markt, maar de geruchten zijn al wel volop aan de gang. Het laatste nieuwe gerucht werd bekendgemaakt door G for Games, die beweren dat Apple op dit moment vijf verschillende modellen aan het testen is, elk met hun eigen specifieke hardware-kenmerken.

iPhone 7 kenmerken

Het gaat nog een hele tijd duren voor Apple zijn volgende iPhone zal aankondigen, hoe deze dan zal zijn is altijd afwachten. G for Games schrijft dat Apple aan het experimenteren is met verschillende technologieën.

Draadloos opladen

Éen van de prototypes die ze aan het uittesten zijn zou draadloos kunnen worden opgeladen. Dat kan mogelijk via het logo op de achterkant van de telefoons. Via magneten wordt er gezorgd dat het apparaat precies goed ligt. Waneer dat zo is, kan de accu opgeladen worden. Deze magneetfunctie is al te zien bij de Apple watch.

iPhone 7 opladen

USB-C-poort

In één van de modellen zal de Lightning-aansluiting worden vervangen door een USB-C-poort. Deze is al geïntegreerd in de nieuwe MacBook, via deze poort kun je niet alleen opladen maar kun je via een adapter verschillende toepassingen doen. Zo kun je dezelfde USB-C poort ook direct gebruiken voor een HDMI of VGA toepassing. Iets dat perfect aansluit op het gerucht dat Apple de 3.5mm audio-aansluiting wil schrappen. Zo kan het toestel nog dunner gemaakt worden.

Multi-touch 3D Touch en dual camera’s

Met de Multi-toch 3D Touch technologie, kan je met meerdere vingers tegelijk op het touchscreen drukken. Dat zou betekenen wanneer je met meerdere vingers harder drukt, er verschillende opties worden weergegeven dan wanneer je met één vinger drukt.

Met de dual camera krijg je een dubbele camera op de achterkant, waardoor je nog beter foto’s en video’s kan maken. Je kan daardoor verschillende trucjes uithalen, met leuke effecten en goede lichtgevoeligheid als gevolg.

Amoled scherm

Apple zou ook een model testen met een amoled-scherm, deze display is voorlopig enkel op de Apple Watch te bewonderen. Apple zou volgens bronnen pas plannen hebben om in 2018 over te stappen op OLED-schermen in de iPhone, er zou nog te zwaar geïnvesteerd worden in LCD-displays. Nog even geduld dus, waarschijnlijk tot bij de iPhone 8.

Geen homeknop

Een ander prototype zou er eentje zijn zonder homeknop, dit is een gerucht dat ook al eerder de ronde deed. Door deze weg te laten zouden ze een techniek willen ontwikkelen die het mogelijk maakt om het volledige scherm als Touch ID-vingerafdruksensor te laten fungeren, waardoor er meer ruimte over is voor een groter scherm.

© Marek Weidlich

© Marek Weidlich

Geruchten

Bovenstaande informatie is gebaseerd op speculaties en geruchten van Weibo, die eerder correct plannen van Apple wist te onthullen. Toch moeten we dit allemaal met een korrel zout nemen en afwachten. Apple geeft nooit zelf productinformatie vrij, zij moeten het imago behouden van een bedrijf dat nooit over nog niet gelanceerde producten praatOok op de geruchten zelf reageert het bedrijf uit Cupertino nooit.

Of we volgend jaar ook echt een iPhone 7 te zien krijgen met alle bovengenoemde functies is natuurlijk nog maar de vraag. Wij zijn benieuwd, maar laat ons gerust weten welke functies jullie graag zouden zien bij een volgende iPhone en hoe die er dan zal uitzien.

About the Author /

wittemichiels@gmail.com

Ergens uit de kempen - Geïnteresseerd in alles wat met tech en media nieuws te maken heeft -  Apple geek - Like special beer in the evening and strong coffee in the morning

Reactie (1)

  • Danny

    21 februari 2016

    hallo,hopelijk is de iphone 7 mini echt mini in formaat dan wel te verstaan we kijken er al naar uit,

Wat is jouw mening?...