Apple Nieuws Vlaanderen

Home iPhone iPhone in 2015 populairste camera volgens Flickr

populairste camera's op Flcikr

Flickr, een website gemaakt voor het delen van foto’s en video’s geeft jaarlijks een handig lijstje vrij van welke camera’s de 112 miljoen gebruikers gebruiken. Dit jaar is de iPhone met grote voorsprong nummer 1, gevolgd door Canon en Nikon. 

Op Flickr.com kunnen gebruikers op een eenvoudig foto’s en video’s delen op hun account. De site wordt zowel door professionele fotografen als door hobby-fotografen gebruikt, en samen zorgen zij voor zo’n 2 miljoen uploads per dag. Jaarlijks deelt Flickr een blogpost op de site met de populairste camera’s. Na een derde plaats is 2013 en een tweede plaats in 2014, staat de iPhone dit jaar op nummer één.

Dat de iPhone zo goed scoort is niet vreemd. Apple heeft sinds de aankondiging van de iPhone 6 en 6 Plus enorm gefocust op de camera, denk maar aan de “Shot on iPhone 6” filmpjes op YouTube.

De iPhone kreeg dit jaar bij de lancering van de iPhone 6s een grote camera-update waarbij er nu 12 MegaPixels zijn in plaats van 8. Dit betekent dat er maar liefst 50% meer pixels in je foto’s zitten, wat natuurlijk resulteert in een scherper beeld.  Nadeel is wel dat je bij lage belichting een iets minder kwalitatief beeld krijgt dan op de iPhone 6. Door de Optical Image Stabilisation (OIS), kan de 6s Plus dit beter verwerken en zorgt hij voor betere low-light fotografie dan de 6s. De nieuwe iPhone 6s kan video’s nemen in 4K-resolutie op 30 frames per seconde. ook de FaceTime camera is erop vooruit gegaan en neemt nu 5 MegaPixels selfies, terwijl de 6 slechts een 1.2 megapixel Facetime camera heeft.

Hieronder enkele foto’s op Flickr.com, genomen met de camera in de iPhone.

In het lijstje van Flickr volgt Canon EOS op de tweede plaats met 27%. Nikon D neemt de derde plaats in beslag met 16% van alle Flickr-foto’s. De hele top 3 neemt dus 85% van alle foto’s in. Verder wordt in de lijst nog vermeld dat donkergroen, lichtblauw en donkerblauw de meest gefotografeerde kleuren tijdens het lenteseizoen. Joe St. Pierre is dan weer de populairste gebruiker van de website, hij kreeg dit jaar de meeste views en likes.

De volledige lijst vind je hier.

Wat is jouw mening?...