Back

Apple Event 15 maart: dit denken we te weten

Volgens de laatste geruchten zal het Apple-evenement dit voorjaar doorgaan op 15 maart. Apple gaat tijden het evenement de iPad Air 3, iPhone 5SE, een vernieuwde Apple Watch en mogelijk ook nieuwe MacBooks aan het grote publiek voorstellen.

iPhone 5se

Kort na de lancering van de iPhone 6s en 6s Plus kwamen de eerste geruchten van een kleinere iPhone al boven drijven. Eerst werd gezegd dat dit toestel vergelijkbaar zou zijn met de iPhone 5c, met een polycarbonate achterkant en lagere specificaties.

Daarna werd duidelijk dat Apple toch een nieuwe iPhone ontwikkeld die niet moet onderdoen voor de iPhone 6s en 6s Plus. Behalve dan op schermgrootte, met een diagonaal van 4 inch zal er een duidelijk verschil zijn met de iPhone 6 en 6s. Apple wil aan de vraag van vele iPhone gebruikers naar 4 inch iPhones gehoor geven met de 5se.

Vele iPhone-gebruikers zijn namelijk niet onder de indruk van de nieuwste iPhones en willen terug hun vertrouwde, compactere smartphone die ze makkelijk met één hand kunnen gebruiken. Vergeleken met de concurrentie, zoals bijvoorbeeld Samsung, Sony, HTC, … is 4 inch echter zeer klein.

Naast een 4-inch scherm verwachten we voor de iPhone 5se ook een A9-chip zoals de iPhone 6s, een 1624mAh batterij, 1 GB RAM, BlueTooth 4.2, een NFC chip voor Apple Pay, 802.11ac Wi-Fi, en een opslagruimte van 16 GB en 64 GB. 3D-Touch zal in alle waarschijnlijkheid niet voor de iPhone 5se zijn weggelegd.

Uiteraard brengt Apple volgend jaar in september volgens de jaarlijkse traditie de iPhone 7 (en 7 Pro?) uit. De iPhone 7 zal geen uitpuilende camera hebben en ook geen plastic-lijnen op de achterkant. Ook krijgt de Plus (of Pro) misschien een camera met dubbele lens.

iPad Air 3

De iPad Air 3 heeft als opvolger van de iPad Air 2 een grote verantwoordelijkheid. De tablet zal net zoals zijn voorganger een 9.7-inch scherm hebben. Wat de resolutie hiervan wordt is nog een raadsel. Sommige bronnen hebben het zelf over een 4K-scherm.

Ook qua afmetingen zal deze iPad niet veel afwijken van zijn voorganger, maar hij wordt mogelijk iets dikker en breder. De iPad Air 3 zal ook qua design een pak meer lijken op de iPad Pro, die eerder dit jaar uitkwam.

Net zoals de iPad Pro zal hij op elke hoek een luidspreker hebben, een Smart-Connector, 4 GB RAM, en de A9X-processor of misschien de A9 uit de iPhone 6s.

Apple Watch

Voor de Apple Watch verwachten we geen revolutionaire aankondigingen. Hooguit enkele kleine prestatie-upgrades, en misschien enkele nieuwe functies zoals een FaceTime-camera. Waarschijnlijk worden er ook nieuwe bandjes aangekondigd.

MacBook

Apple zou de MacBook Pro updaten met nieuwe Intel Skylake processors. De MacBook Air krijgt misschien een grote update met een nieuw design dat aansluit bij de MacBook 12-inch. De MacBook air doet dan weg met zijn 11 inch variant en wordt dan beschikbaar in 13- en 15-inch, zoals de huidige MacBook Pro lijn.

Rose Gold zal waarschijnlijk ook naar andere producten komen, zoals iPads en MacBooks.

 

About the Author /

woutervanbelle@icloud.com

West-Vlaanderen, 18. Student Multimedia, Webdesigner, Grafisch Ontwerper en Apple fanboy. MacBook Pro 15" Retina 2015, iPhone 6s Plus, Apple Watch Sport, Apple TV 2...

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.