Apple Nieuws Vlaanderen

Home WWDC Siri verklapt datum WWDC 2016

WWDC 2016 Siri

Anders dan de vorige jaren heeft Apple de datum voor de jaarlijkse Worldwide Developers Conference niet via de site of uitnodiging, maar via Siri vrijgegeven. Wanneer je Siri vraagt “Wanneer is WWDC?” krijg je als antwoord: “De WWDC (Worldwide Developers Conference) wordt van 13 tot en met 17 juni gehouden in San Fransisco. Ik kan bijna niet wachten!” 

Normaal gezien wordt dit nieuws steeds eerst op de officiële website geplaatst, maar op dit moment is daar nog niets te vinden. Wanneer ontwikkelaars kunnen inschrijven om een ticketje te bemachtigen is dus ook nog niet bekend.

Naar jaarlijkse traditie presenteert Apple op WWDC waarschijnlijk nieuwe versies van alle software. Zowel voor OS X (Mac), iOS (iPad, iPhone, iPod), WatchOS (Apple Watch) als tvOS (Apple TV 4) wordt de nieuwe grote update voorgesteld en zien we deze voor het eerst in een demo.

Dit betekent dat vanaf dan béta-versies van iOS 10, OS X 10.12 (of MacOS 11?), WatchOS en tvOS zullen beschikbaar zijn. De uiteindelijke release van deze software vindt dan meestal plaats op het herfstevenement waar Apple elk jaar nieuwe iOS-hardware presenteert.

Ook wordt naast software ook hardware verwacht. Vooral de kans dat we nieuwe MacBooks gaan te zien krijgen lijkt groot. Nieuwe iPhones zullen we echter nog niet zien, deze worden naar gewoonte jaarlijks in september voorgesteld.

Wat hoop jij te zien in de volgende software-versie van Apple?

Wat is jouw mening?...