Back

2017 21 inch iMac makkelijker te upgraden

Tijdens de WWDC keynote begin deze week stelde Apple nieuwe iMacs voor. Alle iMacs werden ondermeer voorzien van Intel Kaby Lake, Thunderbolt 3 en betere schermen. Naast al deze verbeteringen voerde Apple nog enkele opmerkelijke aanpassingen door.

Wanneer Apple nieuwe producten lanceert is iFixit er als de kippen bij om een teardown te doen. Bij de 21,5 inch iMac kwamen ze deze week tot een opvallende vaststelling. Voor het eerst sinds 2013 is het geheugen in de 21,5 inch iMac niet meer vast gesoldeerd. Bij de 27 inch iMac is het geheugen al langer ‘user upgradable’.

Geheugen en processor zelf vervangbaar
2017 21,5 inch iMac RAM vervangen

Het RAM geheugen vervangen zal je wel wat moeite kosten en is zeker niet voor iedereen weggelegd. Om aan het RAM geheugen te geraken moet je het scherm losmaken en bovendien bevindt het geheugen zich aan de achterkant van het moederbord. Je moet dus wel handig zijn om de klus te klaren. Verder gebruikt Apple standaard sockets.

Ook de processor is vervangbaar en zit gehuisvest in een standaard socket. Dit alles zorgt ervoor dat je de 2017 iMac naar de toekomst toe relatief eenvoudig kan upgraden. Of dit een bewuste keuze is van Apple is niet geweten.

27 inch iMac

Bij de 27 inch iMac is het al langer mogelijk zelf het geheugen te upgraden. Dat kan zeer eenvoudig via een luikje achteraan de iMac. Voor de 2017 27 inch iMac bevestigde OWC dat alle 2017 27 inch iMacs maximaal 64Gb RAM geheugen aankunnen. Ook de instap versie, deze is bij Apple enkel te bestellen met maximaal 32GB aan geheugen, deze kan je dus ook zelf voorzien van 64GB aan RAM.

Prijzen en beschikbaarheid

De iMacs zijn op dit moment online enkel te verkrijgen in de Apple Online Store.

De 21 inch iMac:

De 27 inch iMac

 

About the Author /

webmaster@applevlaanderen.be

Apple Nieuws Vlaanderen eigenaar, SEO hobbyist, Apple liefhebber.

Wat is jouw mening?...