Back

Apple Maps vs Google Maps: 1 – 0

Sinds de lancering van Apple Maps in 2012 is er al veel inkt gevloeid over de betrouwbaarheid van de kaarten. Apple is na de aanvankelijk slechte commentaren niet bij de pakken blijven zitten en heeft zwaar geïnvesteerd in Apple Maps. Kaarten worden nu aan een sneltempo bijgewerkt om zo de concurrentie aan te kunnen met marktleider Google. De hoge inzet van Apple voor Apple Maps werpt zichtbare vruchten af; Apple loopt momenteel in enkele gevallen voor op de kaarten van Google.

Vorige week is in West-Vlaanderen de nieuwe A11-snelweg tussen Knokke-Heist en Brugge geopend voor het verkeer. De meeste navigatiesystemen hebben echter nog nooit gehoord van deze nieuwe snelweg en zullen mensen nog langs de kleine wegen sturen.

Google heeft al wel gehoord van de nieuwe A11 maar geeft deze nieuwe snelweg weer als een kort strookje van enkele honderden meters lang in het midden van de velden. Apple daarentegen was duidelijk voorbereid op de nieuwe toevoeging en stuurde automobilisten vanaf de opening mooi via de nieuwe snelweg.

Apple Maps vs Google Maps: 1 – 0

 

 

About the Author /

nysen.jan@hotmail.com

Apple-fan, architectuur student, film & muziek addict, grafisch design hobbyist

Wat is jouw mening?...