Back

Apple lanceert 4K ondersteunde Apple TV

Deze avond werd eindelijk de nieuwe Apple TV 4K voorgesteld. Heel spectaculair is het wel niet, want de belangrijkste lek werd bevestigd. Met deze update zet de Apple TV een stap in de 4K wereld.

 

4K-kwaliteit

Het was al eventjes geleden dat Apple zijn mediabox een update gaf. Ondertussen stond de wereld van de media niet stil en steeg de verkoop van 4K-televisies en liep Apple achter op zijn concurrenten. Maar vanavond kwam die update eindelijk uit. Deze apple TV ondersteunt het afspelen van 4K, HDR en dolby Vision. HDR staat voor high Dynamic Range, waardoor zowel donkere als lichte delen erg goed worden weergegeven. 4K films in de iTunes store zullen evenveel kosten als de HD versie. En het wordt nog beter, indien je reeds een HD film heb gekocht, kan je deze gratis upgrade naar 4K.

Content

Apple heeft samengewerkt met enkele bekende Hollywood studios zoals Universal om deze 4K content te ondersteunen. Het nieuws live volgen wordt bovendien eenvoudiger via je Apple TV. Ook goed nieuws voor de sportliefhebber, want Apple zal het sportplatform een extra dimensie geven. Meer live sport content en de score met resterende speeltijd worden in een apart venster weergegeven. Eindelijk wordt de Apple TV nuttiger, meer redenen dus om er een aan te schaffen.

Krachtige media speler

Niet enkel de content krijgt een grote aanpassing, ook de chip wordt vernieuwd naar de Apple A10X-soc. Deze chip zit al in de nieuwe iPad Pro‘s en is 4 keer sneller als zijn broertje, de A8 die in de Apple TV 4 zit. Aan het uitzicht van de Apple TV 4K verandert er niets en ook Siri remote kreeg geen upgrade. Echter krijgt de software, tvOS wel een nieuwe interface.

Beschikbaarheid en prijs

De Apple TV 4K zal te bestellen zijn vanaf 14 september en beschikbaar zijn vanaf 22 september in twee versies, 32GB en 64GB. Ze kosten 199 en 219 Euro

 

 

About the Author /

nwinderickx@ymail.com

Ik ben een echte Apple liefhebber. Ik hou van de variatie van technologie & design. Zo maak ik websites en logo's, en kan ik me uren bezighouden met technologische producten; van IP-camera's tot totale huisautomatisering.

Wat is jouw mening?...