Back
iPhone X

Dit is hem dan: de iPhone X

Om de tiende verjaardag van de iPhone te vieren brengt Apple dit jaar een speciale editie uit: de iPhone X (spreek uit iPhone ten). Deze versie breekt met verschillende kenmerken eigen aan de iPhone-lijn. Lees er alles over in dit artikel.

Het nieuwe scherm: een ongeziene screen-to-body ratio

Het nieuwe 5,8″ OLED-scherm is prachtig. Wat het nog prachtiger maakt is de extreem hoge screen-to-body ratio. Apple spreekt dan ook van een Super Retina Scherm met een Resolutie van 2436 x 1125 pixels bij 458 ppi. Het volledige vooraanzicht – met uitzondering van de nieuwe front-facing camera en telefoonspeaker – is scherm. Het scherm ondersteunt ook HDR beelden, Dolby Vision en HDR 10

TouchID maakt plaats voor Face ID

Face IDOm plaats te maken voor het scherm heeft Apple de Home-knop, en dus ook TouchID vervangen door FaceID. De technologie scant het gezicht vanuit verschillende hoeken. De beveiliging gebeurt dus niet louter via een foto, maar via een digitaal 3D-model van het aangezicht. De front-facing camera, “TrueDepth-camera” van de iPhone X bevat namelijk nieuwe (vooruitstrevende) 3D-detectiemogelijkheden.

Apple maakt zich sterk dat Face ID veel veiliger is dan Touch ID, bovendien is het mede dankzij zijn sensoren, 6 in totaal, niet om de tuin te leiden met een foto. Geen touch ID meer dus voor de iPhone X. Gewoon even naar je scherm kijken, swipen en je toestel is ontgrendeld, ook ‘s nachts.

2 Camera’s

iPhone X

Net als de iPhone 7 Plus en de iPhone 8 Plus heeft de iPhone X twee camera’s aan de achterkant. Met dat verschil dat de iPhone X beschikt over een optische beeldstabilisatie.

Te bestellen vanaf 27 oktober

De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen in België en wordt geleverd vanaf 3 november. Hij krijgt minimaal 64 GB aan opslagruimte en is beschikbaar in twee kleuren Zilver en Spacegrijs. De iPhone X is voor € 1159,00 de jouwe.

Voor informatie over pre orders en voorraad van de iPhone X in diverse online shops kan je terecht bij MacKopen.be.

iPhone X prijzen

About the Author /

webmaster@applevlaanderen.be

Apple Nieuws Vlaanderen eigenaar, SEO hobbyist, Apple liefhebber.

Wat is jouw mening?...