Back

Apple Watch series 3 voorgesteld

Op het iPhone event in het Steve Jobs Theater in Cupertino heeft Apple vanavond Apple Watch Series 3 voorgesteld – de nieuwe update voor Apples slimme polshorloge. Voor de Belgen verandert er voorlopig niet zo heel veel – de killer feature is ingebouwde 4G-ondersteuning, maar het duurt nog een tijdje voor de Belgische telecomoperatoren dit gaan ondersteunen.

Op het event heeft Jeff Williams van Apple er nogmaals de nadruk op gelegd hoe de Apple Watch het leven van sporters, papa’s, dansers, blinden, patiënten en andere mensen over de hele wereld veranderd heeft. Apple liet een video zien met getuigenissen van gebruikers – de video wordt later op de avond toegevoegd aan dit artikel.

Gezondheid

Apple blijft met de Apple Watch focussen op gezondheid. Met het nieuwe besturingssysteem watchOS 4 komt er een hele reeks nieuwe functionaliteiten om je hartslag op te volgen. Je hartslag kan toegevoegd worden aan het uurwerk-scherm en Apple Watch zal zelf in de gaten houden of er niets abnormaals aan de hand is met je hartslag. Heb je bv. een te hoge hartslag of hartritmestoornissen, dan krijg je een seintje van je Apple Watch.

Ingebouwde GSM

Maar de grootste nieuwigheid aan de Apple Watch Series 3 is niet de verbeterde hartslagmonitor, maar wel de ingebouwde ondersteuning voor telefonie en data. Voortaan kan je met je Watch bellen, surfen, kaarten gebruiken, berichtjes versturen zonder dat je je iPhone nog op zoek moet hebben. Het leuke is dat dit allemaal met hetzelfde telefoonnummer gebeurt als op je iPhone.

Dat wil wel zeggen dat de telefonie-operatoren dit moeten ondersteunen. En dat zal voorlopig in België niet het geval zijn. De Apple Watch Series 3 komt er dus voorlopig alleen in de “gewone” versie in België.

Andere verbeteringen, nieuwe kleuren

Toch zijn er ook in de gewone versie nog verbeteringen: de Watch krijgt een superkrachtige processor, waardoor Siri voortaan sneller dan ooit is, en ook zal kunnen terugpraten. Tot nu toe kon Siri op Apple Watch alleen luisteren en antwoorden schrijven, niet uitspreken. De Watch krijgt ook de nieuwe W2-chip aan boord, die voor betere Bluetooth zorgt voor een lager energiegebruik.

De Series 3 Watch zal even groot zijn als de Series 2 Watch. Er komen nieuwe bandjes en nieuwe kleuren, waaronder een grijs keramieken luxemodel.

Apple Watch Series 3 is verkrijgbaar vanaf vrijdag 22 september. In België zal alleen de versie zonder 4G-ondersteuning beschikbaar zijn. De richtprijs in Amerika voor dat model is $ 329. De Apple Watch Series 1 blijft in omloop en gaat $ 249 kosten.

Vanaf maandag 19 september is watchOS 4 beschikbaar voor alle Apple Watches. De grootste vernieuwing in watchOS 4 is betere Siri-ondersteuning.

About the Author /

karel@titeca.net

Apple-fanboy sinds 1994. Onbewust al veel langer.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.