Back

Nieuwe “8 things to love about iPhone 8”-campagne

Apple is gestart met de “8 things to love about iPhone 8” campagne. In een video van 46 seconden focust de campagne zich op een aantal nieuwe functies en verbeteringen die de nieuwe iPhone met zich meebrengt. Gisteren werden de eerste nieuwe toestellen geleverd. De iPhone 8 is dus officieel beschikbaar. Op de iPhone X moeten we echter nog even wachten: vanaf 27 oktober is hij te reserveren, en vanaf 3 november wordt hij verzonden. 

Het duurzaamste glas ooit in een smartphone

De video specificeert niet of het gaat om de glazen uitvoering, of om het scherm. Op haar website vermeldt Apple dat het zowel om de voor- als achterkant van de telefoon gaat. Uit eerste reviews die vandaag en gisteren verschenen bleek echter dat de glazen uitvoering van de iPhone 8 niet zo duurzaam is als bijvoorbeeld de Galaxy Note 8. In een video van de Youtube-channel PhoneBuff wordt vastgesteld dat de iPhone 8 aanzienlijk minder bestand is tegen valschade. In de realiteit hangt de schade natuurlijk af van hoe het toestel precies valt. We wachten af naar meer reviews om dit te bevestigen. Verder kunnen we afleiden uit een video van de channel EverythingApplePro dat de iPhone 8 beter bestand is tegen vallen dan de iPhone 7. Volgens dezelfde channel is het scherm van de iPhone 8 beter bestand tegen krassen dan de iPhone 7 (video).

Portretbelichting

Portretbelichting is een uitbreiding van portretmodus, die enkel beschikbaar is op modellen met een dubbele camera (iPhone 7 Plus, 8 Plus en X). Met de uitbreiding van de functie kan je gebruik maken van fotostudio-effecten. De iPhone 8 is ook voorzien van een snellere sensor, zodat portretmodus zelf ook nauwkeurig en sneller werkt.

Draadloos opladen

De iPhone 8 kan dankzij haar glazen achterkant draadloos worden opgeladen. De nieuwe iPhones werken met draadloze Qi-opladers die je vaak in hotels, cafés, luchthavens en auto’s vindt. In de video is ook een referentie naar AirPower verwerkt: een draadloze oplaadmat waarmee je meerdere toestellen tegelijk kan opladen. AirPower komt in 2018 op de markt. Je kan er de iPhone, AirPods en Watch draadloos mee opladen.

Draadloze oplaadmat van Apple

De krachtigste en intelligentste chip ooit in een smartphone

De iPhone 8 bevat de A11 Bionic-chip. Deze chip bezit vier efficiency-cores en twee prestatie-cores. Met de vorige A10-chip bleef Apple altijd op de eerste plaats in de benchmarks. Het was niet voordat Qualcomm de Snapdragon 835 introduceerde, dat Android-telefoons nog maar in de buurt van de iPhone kwamen. Hetzelfde fenomeen uit zich nu met de A11 Bionic-chip van Apple.

Hieronder de resultaten van Geekbench 4 voor de A11 Bionic, die zowel in de iPhone 8 als X zit. De test is uitgevoerd met een iPhone X, maar dezelfde chip bevindt zich in de iPhone 8.

Multi-core (hoger is beter)

Single-core (hoger is beter)

 

Het is duidelijk dat de A11-chip van Apple zijn competitie voor is.

‘s Werelds populairste camera

De iPhone 8 Plus is voorzien van een groothoek (ƒ1.8)- en telelenscamera (ƒ2.8). De gewone iPhone 8 louter van een groothoeklenscamera (ƒ1.8). “De door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor herkent beeldelementen, zoals mensen, beweging en belichting. Zo worden je foto’s al geoptimaliseerd nog voordat je ze hebt gemaakt.” Aldus Apple. Opmerkelijk is dat de iPhone 8 nu 4K-video aan 60fps kan filmen, iets wat de Galaxy-lijn van Samsung nog niet kan.

Beide iPhones hebben ook een 7MP-frontcamera, en met Retina Flash, de brede kleurregistratie en geavanceerde pixeltechnologie maak je scherpe, mooie selfies.

Voor een volledige lijst van camerafuncties, klik hier.

Waterresistent

Niks nieuw op dit vlak. De iPhone 8 geniet, net zoals de iPhone 7, van een IP67-waardering. Dit houdt in dat de iPhone 8 en 8 Plus spat-, water- en stofbestendig zijn.

Het Retina-HD scherm

De iPhone 8 heeft een True Tone-scherm. Deze technologie maakt gebruik van een omgevingslichtsensor om de witbalans op het scherm af te stemmen op de kleurtemperatuur van het licht om je heen.

De resolutie van de iPhone 8 is 1334 x 750 pixels, en van de iPhone 8 Plus 1920 x 1080 pixels.

Augmented Reality, nu een realiteit

De A11 Bionic chip is krachtig genoeg om adembenemende augmented-reality technologie te gebruiken.

Bekijk de campagnevideo

About the Author /

diego.maes@telenet.be

Student Bedrijfsmanagement - Rechtspraktijk. Apple-liefhebber.

Wat is jouw mening?...