Back

Apple Pay in België, misschien nog voor het einde van het jaar!

Volgens geruchten is Duitsland het eerstvolgende nieuwe land waar Apple Pay gelanceerd zal worden, maar mogelijk komt ons kleine landje eerst aan de beurt. Een woordvoerder van MasterCard België heeft tegen de krant ‘Le Soir’ verteld dat België helemaal klaar is voor Apple Pay.

MasterCard België staat al een geruime tijd in contact met Apple. Volgens de Country Manager bij MasterCard, Henri Dewaerheijd, voldoet België aan alle eisen die Apple stelt. “Apple is een geheimzinnig bedrijf dat een nieuw Apple Pay-land pas op het laatste moment aan zal kondigen”, zegt Dewaerheijd. Volgens hem is het betaalterminal netwerk in ons land klaar voor de lancering van Apple Pay: “Momenteel ondersteunt 60 procent van de betaalterminals contactloos betalen en aan het eind van het jaar is dat zeker 80 procent.”

Momenteel is Apple Pay in 21 regio’s te gebruiken waaronder 12 Europese. De betaaldienst voor iPhone, Apple Watch en Mac komt later dit jaar ook naar de Verenigde Arabische Emiraten, Denemarken, Finland en Zweden. Aan dit lijstje kunnen we mogelijks binnenkort België ook aan toevoegen.

Aankondiging op 2 november?

Op 2 november worden de nieuwe kwartaalcijfers van Apple bekend gemaakt, deze gelegenheid grijpt Apple graag aan om nieuwe regio’s voor Apple Pay bekend te maken. Mogelijks zal dit jaar op 2 november “Belgium” dus van de tongen rollen in Cupertino. De betaaldienst begon in 2014 in de Verenigde Staten, maar groeit in het buitenland veel sneller door de modernere infrastructuur. Momenteel zouden driekwart van de betalingen met Apple Pay in het buitenland verricht worden.

About the Author /

nysen.jan@hotmail.com

Apple-fan, architectuur student, film & muziek addict, grafisch design hobbyist

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.