Back
Apple werkt aan eigen microled-schermen

Apple werkt aan eigen microLED-schermen

Apple werkt al jarenlang met schermen van andere bedrijven omdat het zelf ontwikkelen erg lastig blijkt te zijn. De schermen zijn onder andere afkomstig van Samsung, LG en Sharp. Stuk voor stuk concurrenten zijn van het Amerikaanse bedrijf. Dat gaat binnenkort veranderen, want Apple werkt aan eigen microLED-schermen. Het lijkt een grote vooruitgang en daar zijn alle Apple gebruikers erg benieuwd naar.

MicroLED-schermen in eigen productie

Het miljoenenbedrijf kocht in 2014 LuxVue, een Amerikaanse start-up die toen al bezig was met het ontwikkelen van een microLED-scherm. Toen zij LuxVue overnamen, was al duidelijk dat ze met een eigen microLED-scherm wouden komen. Tot op de dag van vandaag konden ze dit nog niet realiseren. Het gerucht gaat dat Apple al een aantal keer bijna gestopt is met het ontwikkelen van een dergelijk scherm. Het is ontzettend moeilijk om een microLED-scherm te ontwikkelen en daarom is het proces al bijna gestaakt.

De betrouwbare Mark Gurman verspreidt het nieuws dat Apple werkt aan eigen microLED-schermen. Dit zou gebeuren in een “geheime fabriek” vlakbij hun Amerikaanse hoofdkantoor. Volgens Gurman gaat het momenteel om kleine oplages die keer op keer getest worden in deze fabriek. In eerste instantie willen ze de schermen inzetten voor de Apple Watch.

Apple Watch MicroLED-schermen Apple

Apple ontwikkelt steeds meer zelf

In de begindagen van Apple kwamen veel onderdelen van andere aanbieders en werd er vrijwel niets door Apple zelf gemaakt. Momenteel willen ze steeds meer zelf ontwikkelen en dat blijkt ook uit de nieuwe trends op het gebied van de schermen. Zo bleek ook afgelopen week dat Apple onderzoek doet naar OLED-toetsenborden voor Mac.

Zo kan je merken dat de kwaliteit van Apple producten steeds beter wordt. Door steeds meer onderdelen zelf te maken, wil het Amerikaanse bedrijf zichzelf onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Vrijwel alle techbedrijven werken nu met externe bedrijven die de microLED-schermen produceren en leveren. Daarbij is het voor Apple belangrijk om risico’s te vermijden. Dit kan de multinational doen met een eigen scherm.

Apple werkt aan eigen microled-schermen

De voordelen van een microLED-scherm

Maar wat is eigenlijk het voordeel van een microLED-scherm ten opzichte van een OLED-scherm? In veel elektronica worden nog steeds OLED-schermen gebruikt en daar is niets mis mee. Maar Apple wil een stapje verder gaan en zich onderscheiden dankzij het microLED-scherm. Dit scherm is niet van organisch materiaal gemaakt zoals een OLED-scherm en dat zorgt voor meer potentie.

Het scherm heeft een hoger contrast en de kleuren zijn nog voller dan bij een OLED-scherm. Maar het scherm is ook nog een stuk feller, dunner en energiezuiniger. Daarnaast blijkt het scherm geen last te hebben van ingebrande plekken, waar de voorloper wel last van heeft. Alleen maar voordelen dus! Het zou een grote stap zijn voor Apple om eigen microLED-schermen uit te brengen.

Apple werkt aan eigen microLED-schermen, dat is een feit. Wanneer denk jij dat deze schermen op de markt komen?

About the Author /

gabyvdlee@live.nl

Gek op de nieuwste gadgets en constant actief op alle sociale media. Ik ga nooit op pad zonder mijn telefoon!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.