Back
Gratis 200GB opslag voor studenten en leerkrachten iCloud

Studenten krijgen meer iCloud opslag

Studenten en docenten hebben vanaf dinsdag gratis 200 gigabyte opslag voor iCloud gekregen. Gewone consumenten blijven gewoon de standaard opslag van 5 gigabyte houden. De ruimte is bedoeld om huiswerk, studieboeken en andere belangrijke schooldocumenten op te slaan.

Apple’s onderwijssysteem

Het hogere opslagvolume is niet voor iedereen bedoeld. De upgrade is alleen beschikbaar voor studenten en docenten van scholen die Apple’s onderwijssysteem gebruiken. Tot nu toe was het nog zo dat veel aanbiedingen voor studenten door iedere student te gebruiken waren.

Alleen scholen die meedoen aan Apple’s onderwijsprogramma en managed Apple ID’s hebben, kunnen meedoen. Wiens school niet meedoet, komt niet in aanmerking voor de 200 gigabyte gratis iCloud opslag. Dit in tegenstelling tot de studentenkorting voor Apple Music, waar wel iedere student zich voor kan aanmelden.

Scholen stimuleren

Apple wil scholen stimuleren om meer gebruik te maken van Apple’s tools voor het onderwijs. Daarmee wordt gericht op ondermeer ClassKit en de Classwork-app. Normaal gesproken kost 200 gigabyte iCloud opslag 2,99 euro per maand, maar dit is nu dus gratis voor studenten en docenten.

Apple-fansites hadden gehoopt dat het bedrijf de standaard opslag van 5 gigabyte zou verhogen naar bijvoorbeeld 15 gigabyte. Daarnaast was de verwachting dat iedere student van een hogere opslag zou kunnen profiteren. Dat bleek dus niet het geval.

Statement

Na de bekendmaking kwam Apple met een statement over de gratis gigabytes in iCloud: “iCloud zorgt ervoor dat studenten veilig hun projecten kunnen opslaan, ze up-to-date kunnen houden en ze vanaf ieder apparaat geopend kunnen worden. Vanaf vandaag, kan iedere docent of student met een Managed Apple ID 200 gigabyte op iCloud gebruiken.”

Het Apple Event

De gratis opslag voor iCloud is nog maar een van de voordelen die Apple wil bieden aan scholen. Tijdens het Apple Education Event van gisteren, op de Lane Tech Highschool in Chicago, werden nog meer voordelen genoemd. Apple wil met deze voordelen de strijd aangaan met Google en Microsoft, die nu het grootste gedeelte van de onderwijsmarkt in handen hebben.

Tijdens het Apple Event werd ook bekendgemaakt dat er korting op de iPad wordt gegeven, er een goedkopere stylus voor notities komt en Apple werkt aan een betere integratie met ClassKit, de ontwikkeltool van Apple voor het onderwijs.

Andere nieuwigheden zijn de opzet voor een nieuw lesprogramma dat ‘Everyone can Create’ heet, een persoonlijk leerplan met de app ‘Schoolwerk’ en een app die fungeert als onderwijsassistent. Apple maakte ook bekend dat het mogelijk wordt om zelf studieboeken te maken met iWork. Daarvoor is de app ‘iBooks Author’ niet meer nodig.

Opleiding voor docenten

Naast de gratis voordelen voor studenten en docenten gaat Apple zich ook richten op een betere opleiding voor docenten. Dit om te voorkomen dat zij minder kennis in huis hebben van de technologie dan hun leerlingen. Met het lesprogramma ‘Apple Teacher’ kunnen leraren online lessen volgen, zodat ze leren beter om te gaan met de producten van Apple.

Kan jij gebruikmaken van het aanbod van Apple? En ga je dat dan ook doen?

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.