Back
Apple Education Event 2018 productlanceringen

Dit presenteerde Apple niet op het event

Afgelopen dinsdag hield Apple een Education Event in Chicago. Apple had van tevoren al aangegeven dat het evenement vooral over onderwijs zou gaan. We konden dus verwachten dat Apple een aantal producten voor later zou bewaren.

Toch waren sommige liefhebbers teleurgesteld. Veel producten zouden in de keynote genoemd kunnen worden, maar dat gebeurde niet. Apple houdt die producten onder de pet voor een later moment. Apple kondigde wel een nieuwe iPad aan, maar daar was dan ook alles mee gezegd.

Producten op het Apple Education Event

We konden ervan uit gaan dat Apple een nieuwe iPad uit zou brengen. Het gaat om de 9.7 inch iPad. Verder heeft Apple een nieuw Pencil-alternatief uitgebracht, met een lager prijskaartje. Voor de rest van het event ging het alleen over software, zoals Apple Classroom. Het event was dus vooral gespitst op onderwijs. Daardoor haalden veel nieuwe producten de keynote niet.

MacBook Air

Kenners gingen ervan tevoren vanuit dat Apple op korte termijn een betaalbare MacBook uit zou brengen. Het Education Event was een mooi moment geweest om dat te doen. Toch kreeg Apple de opvolger van de MacBook Air niet op tijd gereed om uit te brengen.

Dat betekent niet dat de komst van een goedkopere MacBook (Air) nog lang op zich zal laten wachten. Apple brengt namelijk ook wel eens producten uit middels een persbericht. Dat deed Apple in het verleden al met de MacBook, Macbook Air en met de MacBook Pro.

iPhone SE 2

De geruchtenmolen rondom de iPhone SE 2 is al een paar maanden op volle stoom. Veel analisten dachten dat Apple de opvolger van de iPhone SE op dit evenement zou presenteren. De verwachting is dat Apple het product in de eerste helft van dit jaar uitbrengt.

Het Education Event was daar dus niet geschikt voor. Toch stelt een Japanse nieuwssite dat we niet lang meer hoeven te wachten. De nieuwe iPhone SE 2 lijkt uit te komen op 4 juni, bij de kick-off van het WWDC 2018.

iPhone X

De iPhone X is al een tijdje uit, maar de verkoopcijfers vallen een beetje tegen. Vorig jaar bracht Apple een rode iPhone 7 uit, om zo de verkoopcijfers te stuwen en de actie tegen aids te steunen. Analist Jun Zhang van Rosenblatt denkt dat Apple ook dit jaar een iPhone 8 of iPhone X met een nieuwe kleur uit zal brengen.

Benjamin Geskin rekent op een rosé gouden iPhone X, terwijl Rosenblatt een rode iPhone X verwacht. We hoeven niet te rekenen op een spectaculair evenement. Apple kondigt zulke kleine wijzigingen vaak aan via een persbericht. Dat deed het bedrijf vorig jaar ook met de rode iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

iOS 11.3

iOS 11.3 werd slechts een paar dagen na de keynote uitgebracht. We hadden verwacht dat Apple de nieuwste versie van haar mobiele besturingssysteem al tijdens de keynote uit zou brengen. Dat gebeurde niet. Mogelijk heeft Apple voor het moment suprême nog snel een aantal aanpassingen doorgevoerd. De introductie van iOS 11.3 verliep erg rommelig. Eerder kwamen er berichten dat Apple het besturingssysteem had uitgebracht, maar die update bleek alleen voor bezitters van de nieuwe iPad en medewerkers van Apple te zijn. Een dag later kwam het besturingssysteem wel voor iedereen uit.

AirPower

Apple beloofde ons bij de introductie van de iPhone X aan het begin van 2018 de AirPower op te brengen. De AirPower is de nieuwste draadloze oplaadmat, geschikt voor AirPods en de iPhone X. Media dachten dat het product eind maart uit zou komen, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Mogelijk kiest Apple ervoor om via een persbericht een aankondiging van de AirPower te doen, want Apple heeft het product immers al gedemonstreerd bij de introductie van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.