Back
IOS 11.4 beta versie is uit

Eerste beta iOS 11.4 beschikbaar

De eerste beta voor iOS 11.4 is nu beschikbaar. De nieuwe versie is er niet alleen voor de iPhone en iPad, maar ook voor de Apple Watch (watchOS 4.3.1) en Apple TV (tvOS 11.4). Het is de laatste grote versie voordat iOS 12 uitkomt.

Bugfixes in iOS 11.4

Voor nu lijkt het alsof er geen nieuwe functies in iOS 11.4 zitten. Apple noemt namelijk alleen wat bugfixes. Dat is ook niet zo gek, deze beta volgt heel kort op iOS 11.3. Die versie kwam vorige week beschikbaar. In iOS 11.3 zit onder andere ARKit 1.5 en een nieuwe functie voor batterijbeheer.

Wat zit er in iOS 11.4?

In iOS 11.4 zijn een paar vernieuwingen ontdekt. Zo is er bijvoorbeeld een verwijzing naar stereo voor HomePod. Dat werkt nog niet helemaal, want de benodigde update van HomePod is daar nog niet voor beschikbaar. Daarnaast is er nu ook ondersteuning voor AirPlay 2 in tvOS 11.4.

Er was een bug bekend waarbij Apple TV’s niet meer werden getoond in de Woning-app. Deze bug heeft Apple in iOS 11.4 verholpen.

Berichten in iCloud

Nieuw is een ondersteuning voor berichten in iCloud. Vanaf nu kun gebruikers hun sms’jes dus altijd terugvinden in de cloud. Eigenlijk had deze functie al in iOS 11.0 beschikbaar moeten komen, maar dat werd vertraagd. Nu maakt het, met een aantal maanden vertraging, toch zijn opwachting in deze versie.

Met Berichten in iCloud worden alle iMessage-berichten gesynchroniseerd via iCloud. Daardoor hoeven berichten niet meer lokaal op een toestel te staan, maar worden ze veilig en versleuteld opgeslagen in iCloud.

Berichten in iCloud heeft ook een ander voordeel: het synchroniseren tussen verschillende apparaten gaat sneller dan voorheen. Berichten hoeven niet meer op ieder toestel afzonderlijk verwijderd te worden. De synchronisatie zorgt er ook voor dat de Berichten-app (veel) minder ruimte inneemt op het toestel. De iCloud-kopie wordt daardoor kleiner. Berichten op iCloud werkt op de iPhone, iPad en iMac.

Wat valt er te verwachten?

Het verschijnen van de eerste beta van iOS 11.4 gaat geheel volgens planning. Het was al bekend dat de versie in april zou verschijnen, maar nog niet op welke dag precies. Dat blijkt dus 2 april te zijn.

Wanneer komt iOS 11.4 uit?

De definitieve versie van iOS 11.4 laat nog even op zich wachten. Waarschijnlijk komt deze in mei of juni 2018 uit voor de meest recente iPhones, iPad en iPod touch-modellen. Apple bracht de afgelopen jaren de vier grote update altijd rond dezelfde periode uit. Daar is de voorspelling voor mei of juni op gebaseerd.

Disclaimer beta’s

Het updaten en installeren van beta’s is altijd op eigen risico. Bij het testen ervan kunnen gebruikers tegen veel problemen aanlopen. Niet alle functies zijn direct beschikbaar en er kunnen vastlopers optreden. Daarnaast kunnen sommige apps nog niet goed werken. Installeer deze update daarom niet op toestellen die dagelijks worden gebruikt.

Heb jij iOS 11.4 beta 1 al geïnstalleerd? En welke problemen ben je tegengekomen?

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.