Back
Apple Watch Series 2 (zonder opgezwollen batterij) (Foto: Maurizio Pesce / Flickr)

Gratis reparatie voor Apple Watch met opgezwollen batterij

Apple gaat horloges met een opgezwollen batterij uit de Apple Watch Series 2 gratis repareren. Daarnaast kunnen ook horloges die niet meer inschakelen, gerepareerd worden. De techgigant heeft daartoe een nieuw reparatieprogramma aangekondigd, speciaal voor de tweede generatie Apple Watch.

Opgezwollen batterij en inschakelproblemen

Het programma gaat ondersteuning bieden voor twee problemen die Apple gratis oplost. Allereerst een probleem waarbij de behuizing opensplijt door een opgezwollen batterij. Een tweede probleem is dat sommige horloges niet meer kunnen worden ingeschakeld door een stroomprobleem.

Om dit probleem op te lossen, kunnen gebruikers terecht bij de Apple Store en erkende Apple Serviceproviders. Afgelopen vrijdag zijn zij gebriefd over de problemen en hoe deze problemen op te lossen. In een interne memo staan alle ins en outs over de nieuwe regeling. De memo werd geplaatst via het zogenaamde GSX-portaal van Apple.

In het document staat dat ‘sommige Apple Watch Series 2 modellen problemen hebben met inschakelen of hebben een opgezwollen batterij, die onder bepaalde omstandigheden kan zijn ontstaan’.

Eisen voor reparatie

Apple stelt geen eisen aan de apparaten. Dat houdt in dat iedereen met één van deze twee problemen de batterij gratis kan laten repareren. Daarvoor wordt het apparaat wel eerst geïnspecteerd door Apple. Als er geen verdere problemen zijn gevonden, wordt de batterij gerepareerd.

Wel geldt er de voorwaarde dat het gaat om de 42 millimeter-variant van de Apple Watch Series 2. Alleen deze versie heeft last van het opzwellen van de batterij. Dit probleem kan tot drie jaar na aankoop opgelost worden, zelfs als er geen garantie meer op de Apple Watch zit.

Op de eerste generatie Apple Watch gold al langer een verlengde garantie, vanwege hetzelfde probleem. Ook met de eerste generatie zijn problemen met een opgezwollen batterij gemeld. Bij oudere modellen hebben gebruikers drie jaar de tijd om actie te ondernemen.

Apple serviceproviders en het programma

Apple heeft serviceproviders in Europa, de Verenigde Staten, Canada en Mexico gebrieft over het probleem. Ook in Nederland en België kan het probleem dus opgelost worden. Een officiële mededeling vanuit Apple is er nog niet.

Het programma staat ook nog niet vermeld op de webpagina van Apple waar een lijst van alle lopende reparatieprogramma’s gevonden kan worden. De Apple Watch heeft, net als veel andere producten, een lithium-ion batterij. Deze kan opzwellen bij beschadiging, overbelading (dat kan gebeuren bij een lader van slechte kwaliteit) of doordat de Apple Watch oververhit raakt.

Gevallen van opgezwollen batterijen

Het komt niet heel vaak voor dat de batterij opzwelt, maar er zijn wel meerdere meldingen over te vinden op het eigen supportforum van Apple. Ook op het forum Reddit rapporteren meerdere gebruikers over het opzwellen van de batterij.

Het feit dat Apple nu aan een reparatieprogramma begint, geeft aan dat Apple de zaak serieus neemt.

Geen gevaar

Hoewel er wel eens extreme problemen gemeld worden, hoeft de gebruiker niet bang te zijn voor een explosie. Het kan zijn dat het scherm loskomt, maar dan is er niet meer dan een klik.

Heb jij last van een opgezwollen batterij op je Apple Watch Series 2? En ga jij gebruikmaken van dit reparatieprogramma?

Reacties(2)

 • Elskens wim

  27 mei 2018

  Ik heb een iwatch 3!
  42mm
  Ik had deze “1” week,en bij thuiskomst van werk zag ik dat scherm volledig op de randen gescheurd was en dit ook lichtjes naar boven stond
  Direct naar Lab9 in Aalst geweest,waar deze was aangekocht,en daar was uitleg:meneer,deze is gevallen!!
  Dit is echter NIET waar!!!!
  Daarna naar Apple store in Brussel gegaan,daar uitleg:we gaan ze opsturen ter controle
  Nu e-mail gekregen van Apple,toestel valt uit garantie,kosten 215€,excl btw!!!
  Is dit nog normaal voor een toestel van 1 week oud??
  Groeten

  • Stijn Belmans

   28 mei 2018

   Jammer om te horen. Normaal moet Apple dit gratis repareren als er daadwerkelijk geen fouten zijn gebeurd. Mocht Apple toch geen gratis reparatie uitvoeren, dan kan je altijd terecht bij de dienst Cosumentenbescherming.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.