Back
Apple Watch WatchOS 4.3

Gebruikers watchOS 4.3 klagen over vastlopers

Bezitters van de Apple Watch, doen er goed aan watchOS 4.3 voorlopig nog niet te installeren. Gebruikers die dat wel al gedaan hebben, klagen over willekeurige vastlopers van het besturingssysteem.

watchOS 4.3 is een aantrekkelijke update, omdat het veel nieuwe functies heeft. Zo is nachtmodus beter uitgewerkt en kunnen gebruikers AirPlay gebruiken vanaf de Apple Watch.

watchOS 4.3

Onlangs bracht Apple watchOS 4.3 uit. Het is de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem voor de Apple Watch. Apple heeft de nieuwe versie maandenlang getest onder ontwikkelaars, maar het lijkt erop dat er nu toch nog bugs in de release zijn geslopen, wat ertoe leidt dat de Apple Watch op sommige momenten compleet onbruikbaar is.

watchOS 4.3 is een grote update en biedt ondersteuning voor bijvoorbeeld AirPlay, nachtmodus in portretstand, een nieuwe oplaadanimatie en activiteiten op de Siri-wijzerplaat. Veel gebruikers hebben de nieuwe versie van het besturingssysteem daarom al geïnstalleerd.

Problemen met watchOS 4.3

Ondanks dat watchOS 4.3 tegelijkertijd met de nieuwste versie van iOS en macOS getest is, blijkt dat er toch wat foutjes in het besturingssysteem zijn geslopen. Diverse gebruikers klagen over willekeurige vastlopers van het besturingssysteem. De Apple Watch start dan uit zichzelf opnieuw op.

Bij de meeste gebruikers is het probleem daarna weer een tijd lang verholpen, maar er zijn ook gebruikers die in een zogenaamde bootloop terechtkomen. Dat houdt in dat de Apple Watch zich voortdurend opnieuw opstart. Die vastlopers gebeuren niet alleen bij het installeren van de nieuwste versie, maar ook na installatie komen de vastlopers vaak voor.

Hoeveel Nederlanders last hebben van de problemen met watchOS 4.3, is niet precies duidelijk. Wel wordt er door veel gebruikers internationaal geklaagd op de verschillende fora. Ook op het officiële forum van Apple loopt er momenteel een topic over. Gebruikers van het MacRumors-forum en van de Duitse site MacUser maken bovendien ook melding van het probleem.

Verschillende Apple Watch-versies

De Apple Watch is in verschillende versies uitgebracht. Het lijkt erop dat het probleem zich op alle Apple Watch-modellen voordoet. De problemen worden veroorzaakt door de software. Doordat alle Apple Watch-modellen dezelfde problemen met watchOS 4.3 vertonen, lijkt het erop dat het gaat om een globale bug.

De problemen doen zich ook voor bij de eerste generatie Apple Watch en bij de laatste generatie, de Apple Watch Series 3. De Watch loopt in veel gevallen vast bij het Apple-logo.

Wat moet ik doen bij vastlopers?

Als je zelf ook last hebt van vastlopers met watchOS 4.3, is er maar een manier om er tijdelijk van af te komen: geef de Apple Watch een geforceerde reboot. Dit noemt men de zogenaamde ‘hard reset’. Deze reset voer je uit door ten eerste de Digital Crown en de zijknop tien seconden lang ingedrukt te houden. Je dient beide knoppen tegelijk in te drukken. Als je problemen blijft hebben met vastlopers op watchOS 4.3, dien je deze stappen nog een aantal keer uit te voeren.

In sommige gevallen raakt de software van de Apple Watch volledig beschadigd en is deze niet meer via iTunes te repareren. In dit geval dien je je te wenden tot de Apple Store, waar men op de hoogte is van dit probleem en je verder kan helpen.

watchOS 4.3.1 beta

Apple test momenteel een nieuwe versie van watchOS. Het gaat hier om een kleine update met als versienumer 4.3.1 beta. Deze versie is alleen te gebruiken als je ontwikkelaar bent en dus een account hebt om de beta’s te kunnen downloaden. Mocht je in het bezit zijn van zo’n account, dan kun je de nieuwe beta downloaden. De nieuwe beta richt zich vooral op bugfixes. Een van de problemen die is opgelost in de nieuwe versie, is de willekeurige vastlopers zoals hierboven beschreven.

Heb jij ook last van deze bug?

Reacties(4)

 • FCG

  7 mei 2018

  Geen last van de bug. Maar wel 30% meer verbruik!

  • Stijn Belmans

   7 mei 2018

   Hopelijk wordt ook dit probleem aangepakt in de volgende update.

 • Paul Boyden

  8 mei 2018

  Geen last van en inderdaad wat meer verbruik bij workout gebruik.

  • Stijn Belmans

   8 mei 2018

   Goed om te horen, maar het verbruik kan inderdaad wel beter.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.