Back
Google News app iOS

Google News gaat nu al strijd aan met Apple News

Google gaat nu al de strijd aan met Apple News. Vorige week kwam de nieuwsapp van Google al ter sprake op de jaarlijkse developers conference en nu is de app ook daadwerkelijk te downloaden voor iOS en Android. Techniek achter de app is kunstmatige intelligentie, die het nieuws beter afstemt op onze behoeften. Dat meldt 9to5mac.

Google News stemt af op je data

Google News verzamelt relevant nieuws voor haar gebruikers. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de data die het bedrijf al over de lezer heeft verzameld. Zodra de app wordt gedownload en men inlogt op de app, toont de app meteen relevante nieuwsberichten. Nieuwsberichten kunnen bijvoorbeeld worden afgestemd op zoekopdrachten.

Om het nieuws af te stemmen op onze behoeften, wordt niet alleen beschikbare informatie gebruikt. Google stopt er ook een scheutje kunstmatige intelligentie bij.

Hoe ziet de app eruit?

De app is opgedeeld in meerdere tabs, waaronder ‘For You’, ‘Headlines’ en ‘Favorites’. In de For You-tab zien we een verzameling van verhalen waarvan Google denkt dat het interessant voor de gebruiker is. Wat er precies wordt getoond, is voor iedere gebruiker verschillend. Zo ziet de ene gebruiker meer informatie over politiek nieuws, terwijl de ander meer over muziek of sport te zien krijgt.

Bij ‘Headlines’ zien we het belangrijkste nieuws van de dag. Met deze functie kunnen gebruikers koppensnellen. Het is daarbij mogelijk om te sorteren op het laatste nieuws als op onderwerpen. Zo kan men bijvoorbeeld Zaken, Technologie, Sport, Wetenschap, Entertainment of Gezondheid selecteren.

Bij ‘Favorieten’ kunnen gebruikers hun eigen voorkeuren invullen. Onderwerpen, bronnen en locaties kunnen er ingegeven worden. Op die manier stelt de gebruiker zelf zijn of haar eigen nieuws samen.

Aanval op Apple

Google News voor iOS komt precies na de aankondiging van Apple dat het meer gaat focussen op een eigen nieuws-app. Het techbedrijf had net een stuk onder ‘News Editor’s Picks’ geplaatst.

In ‘Apple News Exclusive’ promoot Apple de memoires van senator John McCain. Daarin valt geen journalistiek verslag te lezen, maar een samenvatting van het boek van McCain. Het moet gebruikers aanzetten het boek aan te schaffen via iBooks.

Bij ‘Exclusive’ zien we een officiële badge en meerdere plaatjes. Het schijnt slechts het begin voor de app te zijn, Apple zou nog veel meer plannen hebben.

Apple News

Apple is van plan om haar Apple News app flink uit te breiden. Dat past in de strategie waarin het bedrijf ook Texture overnam. Dat is een digitale tijdschriften service, waarbij gebruikers op meer dan 200 tijdschriften kunnen abonneren. Deze dienst zou ook geïntegreerd worden in Apple News.

Apple News moet zorgen voor meer omzet uit online diensten. De app is nu al beschikbaar, maar vanaf volgend jaar wordt de app verbeterd. De omzet van de abonnementendienst zal gaan naar de uitgevers van de tijdschriften, melden bronnen.

Google News en Apple News gaan dus weer als vanouds de strijd met elkaar aan. Voor welke app heb jij, na het horen van de geruchten, de voorkeur? Ben je Team Google of Team Apple in deze?

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.