Back
iPhone X Tesla (Foto: Caviar)

Russisch bedrijf komt met ‘iPhone X Tesla’

Het Russische bedrijf Caviar brengt de ‘iPhone X Tesla’ op de markt. Dat is geen originele iPhone, maar een case die de iPhone X voorziet van zonnepanelen. Caviar kenden we al van de gouden cases die het bedrijf produceert. Inclusief iPhone kost de case 3880 euro zonder btw of invoerrechten.

iPhone opladen via zonnepanelen

De bedoeling van de set is dat het mogelijk wordt de iPhone X op te laden door middel van zonnepanelen. Dat kost wel een flink bedrag: voor een iPhone inclusief case met zonnepanelen moet de klant 3880 euro betalen. Daar komen dan nog btw en invoerrechten overheen.

De achterkant van de iPhone is voorzien van een niet-afneembare case, die bestaat uit blauwe zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen een externe batterij opladen. Met de gouden knop op de case is het mogelijk om een lading van de externe batterij naar de interne batterij van de iPhone X Tesla te sturen.

Dikkere case

Wie de iPhone X Tesla aanschaft, moet er rekening mee houden dat de iPhone X Tesla heel anders aanvoelt. De case van Caviar is namelijk veel dikker dan de standaard siliconen case van Apple zelf. De dubbele camera zit een eindje onder de gouden rand van de case.

Volgens testers zit het met de waterbestendigheid en de stofbestendigheid van de case wel goed: deze blijven voldoen aan de IP67-norm.

Goud en panelen

De iPhone X Tesla komt in een echt luxueuze uitvoering: het is omhuld in 24 karaats goud. Hoe effectief het zonnepaneeltje echt is, is nog maar de vraag. De kans dat we daar in België iets over vinden is klein, want de prijs zal voor veel iPhone-liefhebbers te hoog zijn.

De naam ‘iPhone X Tesla’

Het omhulsel heeft gouden randen en is voorzien van een gouden plaatje naast de camera. In dit plaatje staat het woord ‘TESLA’ gegraveerd, met een nummer van 1 tot 999. Dat is het aantal toestellen dat Caviar op de markt wil brengen. Dat was tenminste het oorspronkelijke idee, maar naar verluidt is de vraag zo groot, dat het aantal zal worden opgetrokken.

De naam ‘Tesla’ is inderdaad een verwijzing naar het bedrijf van Elon Musk, maar heeft niets te maken met het autobedrijf van Musk. Caviar zegt wel het allereerste toestel naar Elon Musk te willen sturen. Op de telefoon vinden we ook een verwijzing naar de marketingstunt van Musk, toen hij eerder dit jaar een Tesla-auto de ruimte in stuurde. De woorden ‘Made on Earth by humans’ staan namelijk op de telefoon.

Caviar schrijft het toestel uit te brengen als eerbetoon aan Elon Musk: ‘het grote mastermind van Tesla’, zoals de hoesjesmaker hem omschrijft. Het bedrijf roemt Musk om zijn innovatieve ontwikkelingen.

De prijs

De prijs voor de iPhone X Tesla is pittig: het basismodel wordt verkocht voor 3880 euro. De klant ontvangt dan de iPhone X met 64 GB in, uiteraard, de met zonnepanelen uitgeruste case. Voor 4085 euro ontvangt men de variant met 256 GB.

Bij aanschaf van het pakket zit een luxueuze houten gelakte verpakking, met zwart fluweel. Dat is met zulke prijzen geen overbodige luxe.

Wordt dit een succes? Of ken jij makkelijkere manieren om je telefoon aan het zonlicht op te laten?

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.