Back
iOS 12 beta 2 (foto: Riccardo de Wit / Apple Nieuws Vlaanderen)

iOS 12 beta 2 is uit!

iOS 12 beta 2 is sinds gisteravond te downloaden. Alleen ontwikkelaars kunnen deze versie testen, maar de publieke beta laat waarschijnlijk niet meer lang op zich wachten.

Alleen voor ontwikkelaars

iOS 12 beta 2 is alleen bedoeld voor ontwikkelaars. Zij testen de komende maanden de verschillende functies in beta versies, zodat iOS 12 straks geschikt is voor het grote publiek. De ontwikkelaars proberen functies uit en proberen hun apps geschikt te maken voor de nieuwe versie van iOS.

Later kunnen publieke testers de nieuwe versie proberen. Dat laat naar verwachting nog even op zich wachten.

Wat zit er in iOS 12 beta 2?

iOS 12 beta 2 kent een aantal belangrijke veranderingen:

 • In de app ‘Podcasts’ ziet de gebruiker nu bij welk hoofdstuk hij of zij gebleven is;
 • iPhone-apps worden nu in een groter formaat op de iPad getoond, als ze niet geoptimaliseerd zijn. Eerder toonde Apple dan het iPhone 4-formaat, nu is dat het iPhone 6-formaat;
 • Gebruikers kunnen nu aangeven welke apps gebruik moeten maken van Siri-suggesties;
 • De batterij grafieken zijn verbeterd: in plaats van een lijngrafiek wordt nu een staafgrafiek getoond. De data is nu van uur tot uur te volgen;
 • Dictafoon, schermtijd en een paar andere apps hebben een nieuw opstartscherm gekregen;
 • Schermtijd biedt nu meer informatie: het is mogelijk om in te zien welke apps het meest gebruikt worden op andere iOS-apparaten.

In de releasenote gaf Apple een aantal opmerkingen mee:

 • Alle instellingen van Schermtijd zijn gereset. De tester moet dit opnieuw configureren;
 • Voicememo’s synchroniseren (nog) niet;
 • De weerwidget werkt niet meer in beta 2;
 • Updates van iOS 10.2 en eerder naar iOS 10 beta 2 worden niet via iTunes ondersteund;
 • Bugs met Maps Nearby, iWork, tijdzones en trilalerts zijn nu opgelost.

Deze versie downloaden

Deze versie is alleen voor ontwikkelaars bedoeld. Wie ontwikkelaar is, hoeft alleen naar de ontwikkelaarswebsite te gaan en daar het benodigde betaprofiel te downloaden. iOS 12 beta 2 is dan te downloaden voor alle iPhones vanaf iPhone 5s en voor de iPad vanaf iPad Air.

Testtoestellen

Gebruik de beta alleen op een apart testtoestel. Het is niet verstandig om de beta te installeren op zogenaamde ‘productie toestellen’; toestellen die de gebruiker dagelijks nodig heeft. Een betaversie kan namelijk altijd ongewenst gedrag vertonen.

Bij een beta versie kunnen gebruikers tegen problemen aanlopen. Vaak zijn niet alle functies direct beschikbaar. Ze worden later toegevoegd en uitgebreid. Ook kunnen gebruikers vastlopers ervaren, of werken sommige apps nog niet goed. Houd daar rekening mee als je toch besluit een iOS-update te gaan testen.

Wanneer komt de publieke beta?

Naar verwachting komt de publieke beta van iOS 12 eind juni 2018. Iedereen kan er dan mee aan de slag. Experts leiden deze datum af uit de gegevens van de afgelopen vijf jaar. De publieke beta verscheen toen steeds een paar dagen na de beta 2 voor ontwikkelaars. Naar verwachting komt de publieke beta in de week van 25 juni.

Eind juni worden ook de beta 2’s van watchOS, tvOS en macOS voor ontwikkeld verwacht. Daarna komen de publieke beta’s voor tvOS en macOS. Voor watchOS komt geen publieke beta.

Welke functie zou jij graag testen in de betaversies?

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.