Back
AirPods - By LWYang from USA (AirPods) [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

‘Nieuwe AirPods kunnen tegen water’

De nieuwe generatie AirPods van Apple kunnen wel tegen een stootje. Ze zouden onder meer een flinke regenbui kunnen overleven. Daarnaast werkt Apple aan een betere geluidskwaliteit. Dat zeggen interne bronnen tegen Bloomberg.

Geluidskwaliteit, water en AirPods

Hoewel er nooit problemen waren met de geluidskwaliteit van de AirPods, gaat Apple toch voor een nog betere kwaliteit. De kwaliteit ging er mee door, maar de media vonden het niet ‘de beste kwaliteit op de markt.’ Apple wil die titel kennelijk nu wel behalen, want het bedrijf werkt onder meer aan een betere noise-cancelling en daarnaast moeten de AirPods studiokwaliteit audio gaan bieden.

De huidige AirPods kunnen niet tegen water. Ze dragen terwijl er buiten een flinke regenbui overtrekt, is geen goed idee. De oortjes kunnen beschadigd raken, waardoor er geen geluid meer uitkomt. Bij de nieuwe generatie AirPods is een flinke regenbui geen probleem meer. Ze worden namelijk waterbestendig. De oortjes kunnen nog altijd niet langdurig onder water, maar een regenbui is geen probleem.

Betere verbinding met de iPhone of iPad

In de toekomst wordt de verbinding met de iPhone of de iPad nog beter. Nu kunnen gebruikers de oortjes alleen in combinatie met hun iPhone of iPad gebruiken als de afstand niet te ver is. De verbinding is relatief snel verbroken.

Met de nieuwe generatie AirPods kunnen gebruikers luisteren vanaf een langere afstand. De verbinding met de iPhone of iPad zal namelijk sterk verbeterd worden.

Nieuwe case

Waarschijnlijk komt Apple ook met een nieuwe case voor de oortjes. Daarmee kunnen ze draadloos worden opgeladen. De batterijduur zal aardig omhoog gaan. De case verandert in functie niet veel: je kunt er nog altijd tussendoor meer opladen en door de klep omhoog te doen kunnen gebruikers zien hoeveel energie de batterij van de case nog heeft.

Biometrische sensoren

In de toekomst zijn AirPods meer dan alleen een middel om muziek te luisteren. De AirPods worden voorzien van zogenaamde ‘biometrische sensoren’. Deze sensoren zorgen ervoor dat er een medisch dossier kan worden aangemaakt van de Apple-gebruiker.

De nieuwe oortjes kunnen straks bijvoorbeeld de hartslag van een gebruiker meten. De functies daarvoor zijn al als software beschikbaar, aangezien de Apple Watch een soortgelijke functie heeft.

Huidige oortjes

Er is ook nog nieuws over de huidige generatie oortjes. Waarschijnlijk krijgen ze nog voor het eind van dit jaar een opfrisbeurt. Daarbij gaat het om een aantal kleine vernieuwingen, zoals een nieuwe chip en de mogelijkheid Siri zonder hand-activatie te kunnen gebruiken.

Prijs en release

De nieuwe AirPods worden waarschijnlijk fors duurder. Naar verwachting kosten de nieuwe oortjes tussen de 180 en 200 euro. Met de iPhone X heeft Apple laten zien er niet voor te schromen torenhoge prijzen te vragen.

De nieuwe versie van de AirPods worden volgend jaar verwacht, aangezien de ontwikkelingen nog in volle gang zijn in Cupertino. Zoals we van Apple gewend zijn wil men geen half werk afleveren. Daarom wordt nu nog volop de tijd genomen om het product verder te verbeteren

Zou jij voor 180 tot 200 euro de nieuwe oordopjes kopen? Waarom wel of waarom niet?

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.