Back
iPhone X met OLED (Foto: Aaron Yoo / Flickr)

‘LG levert schermen iPhone X Plus’

Niet alleen Samsung, maar ook LG gaat OLED-schermen leveren voor de iPhone X. Bloomberg meldt dat Apple en LG binnenkort een overeenkomst zullen sluiten over de productie van OLED-schermen voor de grotere broer van de iPhone X.

De schermen zijn bedoeld voor de iPhone X Plus, die naar verluidt in september 2018 zal worden aangekondigd tijdens de jaarlijkse Keynote. Bronnen uit China melden aan Bloomberg dat de schermen mogelijk binnenkort al geleverd worden. Dat lijkt een logisch tijdstip: de schermen van de iPhone X werd vorig jaar ook rond deze tijd geleverd aan Apple.

OLED-schermen voor iPhone X Plus

De iPhone X heeft al een OLED-scherm, maar krijgt er waarschijnlijk twee nieuwe broertjes bij. Allereerst een 6,1 inch iPhone X Lite (of iPhone 9) met een LCD-scherm. Het gaat hier om een goedkopere, minder krachtige versie van de iPhone X. Dit toestel moet de iPhone 8 en iPhone 8 Plus gaan vervangen, waarvan de verwachting is dat er voor dit model geen nieuwe versie meer zal komen.

De betaalbaardere iPhone X heeft een lagere prijs en is bedoeld voor consumenten die toch graag een iPhone X willen, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. Ten slotte is Apple bezig met de iPhone X Plus. Dat wordt een toestel met eveneens een OLED-scherm, maar het formaat van het scherm zal met 6,5 inch aanzienlijk groter zijn. Mogelijk blijft de prijs van dat grotere toestel hetzelfde met wat de iPhone X nu kost.

Alle huidige OLED-schermen zijn geproduceerd door Samsung. Apple is al maanden bezig met een deal te sluiten met LG. De South China Morning Post meldt dat LG nu klaar is voor de levering van twee tot vier miljoen OLED-schermen.

LG als leverancier iPhone X Plus

De afgelopen tijd duiken er wel vaker berichten op dat LG mogelijk deels als leverancier voor de nieuwe iPhones wordt ingezet. In januari van dit jaar zou LG al begonnen zijn met de productie van de schermen, maar een paar maanden later bleek dat er problemen waren met de productie van OLED-schermen bij LG. Daardoor schakelde Apple voor korte tijd weer over naar Samsung, maar het lijkt nu toch dat ook LG een rol zal gaan spelen binnen het productieproces voor de iPhone X Plus.

LG levert twee tot vier miljoen exemplaren voor het toestel. De fabrikant heeft er nooit een geheim van gemaakt liefst de enige fabrikant van de schermen te zijn. Maar dat zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren. Bovendien kan Apple nog roet in het even gooien, want Apple heeft strenge kwaliteitscontroles. Dat betekent dat alle schermen die LG tot nu toe geproduceerd heeft, moeten worden gekeurd door Apple. In het verleden heeft Apple al veel schermen afgekeurd.

De keuring zou gepland staan voor begin volgende week, in de eerste week van juli. Apple is nu volledig afhankelijk van Samsung voor de schermen en is gebaat bij nog een fabrikant die de schermen kan produceren. Apple heeft dan een betere onderhandelingspositie en kan daardoor een betere deal met Samsung maken. Als Samsung niet toegeeft, kan Apple immers meer bij LG bestellen. Een tweede leverancier vinden betekent voor Apple dat het bedrijf de twee leveranciers tegen elkaar op kan laten bieden.

Daar profiteert de consument daar weer van, omdat de prijzen van onderdelen lager zijn. Dat strookt ten slotte met de geruchten dat Apple van plan is om voor het eerst in jaren de prijzen van haar iPhones te verlagen. Dat voorspelt onder meer de analist Ming-Chi Kuo. Hij zegt dat alle iPhones in september een lager prijskaartje krijgen in vergelijking met vorig jaar. Kuo heeft het op het gebied van voorspellingen rondom Apple wel vaker bij het rechte eind. Vergelijk hier de iPhone prijzen van dit moment.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.