Back

‘Apple verandert Apple Kaarten volledig’

Apple is bezig een compleet nieuwe Apple Kaarten-app te maken. De informatie die de Kaarten-app nu nog heeft, wordt volledig opnieuw geanalyseerd. Apple schijnt al jaren bezig te zijn met het bouwen van een nieuwe app en het opslaan van eigen data.

Topman Eddy Cue vertelde in een interview dat Apple eigen data gaat gebruiken. Een deel van de data blijft echter in handen van dataleverancier TomTom. Het is nog niet duidelijk hoe Apple en TomTom precies gaan samenwerken.

Apple Kaarten: volledig opnieuw

Eddy Cue en zijn team zijn volledig opnieuw begonnen met Apple Kaarten. De app kwam in 2012 uit en was bij de start verre van perfect. Daardoor werden gebruikers meerdere keren de verkeerde kant op gestuurd. CEO Tim Cook maakte meerdere malen excuses voor de slechte kwaliteit van de kaarten in de Kaarten-app.

Sindsdien was Apple bezig met het verbeteren van de dienst, maar echt soepel ging dat niet. Daarom heeft Apple vier jaar geleden al besloten volledig opnieuw te beginnen met de ontwikkeling van de Kaarten-app. De app krijgt mogelijk niet alleen een ander interface, maar de grootste verandering is dat Apple de app gaat baseren op eigen informatie.

Apple gebruikt data van gebruikers

Apple gaat voor het gebruik van eigen informatie de data van gebruikers gebruiken. Er is niet meteen reden tot paniek: de data die Apple gebruikt in geanonimiseerd. De data is afkomstig uit miljoenen iPhones die momenteel in gebruik zijn. Daarnaast komt de data uit eigen auto’s van Apple, vergelijkbaar met die van Google Maps. De auto’s zijn volledig uitgerust met sensoren en camera’s en brengen op die manier de wereld in kaart.

Het zal nog wel een tijd duren totdat Apple klaar is met de monsterklus. De eerste kaarten zijn al beschikbaar in iOS 12 beta, maar dat werkt alleen voor San Francisco en de Bay Arena. In het najaar hoopt Apple ook klaar te zijn met het noorden van Californië. Daarna zal het bedrijf ook andere regio’s in kaart gaan brengen. Volgend jaar worden meer delen van de Verenigde Staten in beeld gebracht.

Met die snelheid lijkt het erop dat Apple nog wel even bezig is met het in kaart brengen van de wereld. Het lijkt erop dat gebruikers van de Apple Kaarten-app in andere delen van de wereld nog jaren geduld zullen moeten hebben, totdat ook hun regio in de app te vinden is.

Apple al jaren bezig met Apple Kaarten

Apple is al vier jaar bezig met het herinrichten en indexeren van de kaarten in de Kaarten-app. Zo blijkt Apple de afgelopen jaren al bezig te zijn geweest met het verzamelen van eigen data. Het bedrijf wil niet meer afhankelijk zijn van data van derde partijen, al blijft sommige data nog wel afkomstig uit het Nederlandse bedrijf TomTom. Eddy Cue benadrukte in het interview dat toen de app zes jaar geleden werd geïntroduceerd, dat voor veel problemen zorgde. Apple heeft toen veel geïnvesteerd om die problemen op te lossen.

Ondanks alle verbeteringen die Apple al heeft toegevoegd, blijft er ruimte voor meer verbetering. Eddy Cue spreekt in een interview met Techcrunch over ‘de app naar een nieuw niveau tillen’. De ambities van Cue liggen bij het maken van de beste kaartenapp ter wereld. Dat wil Cue doen door de app en de data volledig vanaf de grond opnieuw op te bouwen. Om data in kaart te brengen maakt Apple gebruik van eigen auto’s, geanonimiseerde informatie uit miljoenen iPhones en heeft het bedrijf drones ingezet.

Apple Kaarten

Vanaf volgende week is de nieuwe versie van Apple Kaarten al te zien, maar die zal alleen werken in San Francisco. De nieuwe info werkt naadloos samen met de huidige Apple Kaarten-app. Apple heeft flinke verbeteringen doorgevoerd, zoals informatie voor voetgangers, overzichtelijke plattegronden en dergelijke. Bovendien is op de kaarten te zien waar veel groen te zien is.

De belangrijkste verbetering is de zoekfunctie. Op die manier krijgen gebruikers meer relevante resultaten te zien. Google Maps heeft onlangs dezelfde functies toegevoegd. Of Apple Kaarten boven Google Maps uit zal stijgen is nog de vraag. Eddy Cue zegt daarover dat geen enkel bedrijf zoveel werk in een kaartenapp heeft gestoken als Apple.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.