Back
MacBook Pro Touch Bar @ PixaBay (Alex Bor)

Apple komt met nieuwe MacBook Pro 2018

Apple heeft een aantal nieuwe modellen van de MacBook Pro aangekondigd. Apple bracht in 2016 het model met Touch Bar op de markt. Sindsdien brengt Apple ieder jaar een update uit van de modellen.

Dit jaar heeft Apple een volledig nieuwe Intel-chip in de 13 inch MacBook Pro met Touch Bar en de 15 inch MacBook Pro met Touch Bar gezet. Het model zonder Touch Bar krijgt geen upgrade.

MacBook Pro met Coffee Lake

De nieuwe MacBook Pro met Touch Bar modellen zijn zowel de 13 inch als 15 inch uitvoeringen en krijgen een upgrade naar Intel’s nieuwste chip, Coffee Lake. De vorige modellen waren uitgerust met een Kaby Lake-chip.

Naast de nieuwe processor heeft Apple ook andere nieuwe features aangekondigd, zoals een nieuwe T2-chip, waarmee ‘Hé Siri’ kan worden geactiveerd. Daarnaast zijn de nieuwe modellen voorzien van een nieuw display, dat True Tone-ondersteuning heeft. Dat is voor het eerst, want tot nu was de functie alleen voorbehouden aan de nieuwste iPhones en iPads. Apple heeft tenslotte ook het toetsenbord onder handen genomen.

MacBook Pro 2018 specificaties

De nieuwe modellen heten officieel MacBook Pro 2018 en maken gebruik van de Coffee Lake-chip van Intel. Daarnaast heeft Apple het toetsenbord veranderd. Er wordt nog steeds gebruikgemaakt van het vlindermechanisme. Dat mechanisme zorgt voor veel problemen bij de MacBooks uit 2016 en 2017. Vermoedelijk zullen ook de nieuwe modellen van dit jaar problemen krijgen met haperende toetsen, of toetsen die dubbelklikken. Analisten kregen afgelopen vrijdag de mogelijkheid het nieuwe model te testen, maar waren niet tevreden over het vernieuwde toetsenbord.

Wel zorgt het vernieuwde toetsenbord ervoor dat de toetsen minder geluid maken bij het indrukken. Aan de binnenkant heeft Apple het een en ander verbeterd met de Coffee Lake-chip, want het model kan nu worden uitgebreid tot maar liefst 32 gigabyte RAM-geheugen.

De MacBook Pro 2018 heeft de volgende specificaties.

  13 inch MacBook Pro

 • Quadcore Intel Coffee Lake i5 of i7 processor
 • Stiller toetsenbord
 • Maximaal 2 TB SSD-opslag
 • True Tone-scherm
 • Apple T2 chip
 • Touch Bar en Touch ID
  15 inch MacBook Pro

 • Hexcore Intel Coffee Lake Core i7 of Core i9 processor
 • Stiller toetsenbord
 • Radeon Pro met 4GB videogeheugen
 • Maximaal 4TB SSD-opslag
 • True Tone-scherm
 • Apple T2-chip
 • Touch Bar en Touch ID

Wat gebeurt er met de andere MacBooks?

Enkel de 13 inch MacBook Pro met Touch Bar en de 15 inch MacBook Pro met Touch Bar krijgen de nieuwe specificaties. Apple zal de prijzen van de instapmodellen gelijk houden, wat betekent dat het model uit 2018 dezelfde prijs zal krijgen uit de prijzen die voor het 2017-model gehanteerd werden.

Mocht je op zoek zijn naar het 13 inch model zonder Touch Bar, dan kom je bedrogen uit. Dat model krijgt geen vernieuwde Intel-chip, wat betekent dat het model een jaar oud is. Wil je een 15 inch MacBook Pro zonder Touch Bar, dan ben je aangewezen op het model uit 2015. Dat is het enige grote model zonder Touch Bar. Dat levert wel een probleem op, want Apple heeft het apparaat uit het assortiment gehaald. Dat betekent dat, als je de nieuwste MacBook wilt, je verplicht bent een toestel met Touch Bar af te nemen.

T2-chip

De nieuwe T2-chip brengt een aantal nieuwe functies naar de MacBook Pro. Zo kun je nu Hé Siri gebruiken. Dat is voor het eerst op de Mac. Verder krijg je dezelfde verbeterde beveiliging als dat het geval is bij de veel duurdere iMac Pro. Ten slotte krijgt de MacBook een True Tone-display, waardoor de kleuren van het scherm zich automatisch kunnen aanpassen aan het omgevingslicht.

Nieuwe hoes voor MacBook Pro

De MacBook Pro krijgt ten slotte een nieuwe leren hoes voor het 13 inch en 15 inch model. De leren hoes was al een tijd lang verkrijgbaar voor het 12 inch model. De nieuwe hoes is verkrijgbaar in zadelbruin, middernachtblauw en zwart. Voor de hoes moet je met zijn verkoopprijs van 199 euro wel stevig in de buidel tasten.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.